[/QUOTE]
słowiczek - 33 to wszystko co udalo mi sie wyciagnac na tym szkielku, nie wiem czy gdzies popelnilem blad, czy po prostu tyle sie da :)
Pozdrawiam i dzieki za kolejne opinie :)[/QUOTE]
a jakie szkiełko?
Wersja do druku
[/QUOTE]
słowiczek - 33 to wszystko co udalo mi sie wyciagnac na tym szkielku, nie wiem czy gdzies popelnilem blad, czy po prostu tyle sie da :)
Pozdrawiam i dzieki za kolejne opinie :)[/QUOTE]
a jakie szkiełko?
24-105 f4 L
Pstryk robiony na f22 ;)
Jako, że jestem amatorem od landszaftów, to moje zdanie nie jest miarodajne, ale foty 26, 32, 33 IMHO są bardzo dobre i można ich śmiało użyć jako tapety.
Musisz więcej spoglądać przez "dziurkę" i coś zamieszczać w galerii.
Dzięki RobertON :) podnieśliście trochę ostatnio moją wiarę w siebie :)
We wtorek planuję mały wypad na zameczek, może uda mi się coś fajnego ufocić i czegoś nowego nauczyć, mam nadzieję, że ponownie będę mogł liczyć na Waszą ocenę ;)
Jak mam gdzieś pojechać i pofotografować, to zwykle "podglądam" podobne foty i staram się zrobić jak tamte.
Nie zawsze to wychodzi (częściej nie), ale jest jakaś nauka dla amatora, a takim jestem.
Świetny pomysł:) Tak właśnie zrobię :)
super fotki podoba mi się 32 i 33 naprawde jak z pulpitu niema co, a 31 może lepiej przesunąć konika w lewo i w tle pokazać drzewka nie budynki
powiedz czemu f/22 a nie np f/11? chciałeś dłuższy czas naświetlania czy co? :p
obiektyw na f/22 będzie mniej ostry niż na f/11 a dobrze ustawiona ostrość i tak da wystarczającą głębię
2banan masz racje, troche mi sie myslenie wylaczylo a zadzialaly bardziej emocje - szybki zeskok z roweru, celownik i strzal :)
salas Ty tez masz racje, dopiero wczoraj czytalem o odleglosci hiperfojalnej, czy jakos tak sie to zwalo :P (pobralem sobie juz kalkulator). Jak sie okazalo, najlepszy rezultat osiagnalbym ustawiajac ostrosc recznie na 2m przy f16
Dzieki za pozytywne opinie :)
1. Fajne kolory, jakaś historia się dzieje na zdjęciu, więc plus
2. jeden i dwa to to samo zdjęcie
3. Bardzo fajna fota
4. Okropna fota, różyczka ma nieprzyjemny kolor a kompozycja jest do niczego, te rozmyte elementy w tle są elementem kompozycji a nie wiadomo co to jest - chyba winogrona
5. bardzo fajna fota, duży plus, te gałęzie drzew są bardzo malownicze,*
6. Gwiazdki trudno zrobić, mi się nie udało jeszcze więc jestem pod wrażeniem
7. ponure i nieciekawe
8. Fajne
9. Takie sobie w porównaniu z 8
10. Wtopa porównywalna do różyczki, nic nie kleci elementów kompozycji w jedną całość
11. Podoba mi się, ciekawe
12. Niezbyt
13. Fajne osty, ładne kolory
14. Wydra taka sobie
15. Paw ląduje na tej samej półce co różyczka i jeziorko, kadr jest za wysoki i jest w nim zdecydowanie za za ciasno temu pawiu ;)
16. Foczka rewelacja, rzeczywiście szkoda tej płetwy
17. Żyrafa byłaby super gdyby nie ten konar, w sumie mógłbyś spróbować wymazać go w photo-shopie.
18. kaczuszka byłaby fajna gdybyś wykadrował zdjęcie i wyrzucił tę rozmazaną trawę z dołu i trochę z góry*
19. Nudnawe*
20. Tak samo *
21. Bardzo mi się podoba
22. To co tygryski lubią - linie zbiegające się w jednym punkcie, bardzo ciekawe zdjęcie, dla mnie bomba
23. Ląduje na „wall of shame” razem z różyczką
24. Gdyby ptaki były większe i ładniej się ułożyły …
25. Plus
26. raczej nie
27. Ciekawe*
28. Smakowity minimalizm i ten łabądek, bardzo fajna fota (moim zdaniem) !
29. *Zdjęcie z traktorem bardzo mnie przekonuje
Seria z konikami taka sobie oprócz tego ostatniego w BW
Szczere pole to szczere pole