21
22
Wersja do druku
21. szkoda ze włosy na twarz wpadły, ale jest spox,
22. tragiczne BW ,sorry
co do zdjęcia 21 to mam pytanie czy włosy na twarzy modelki to jest błąd bo widziałem wiele zdjęć gdzie modelkom wiatr zawiewa włosy na twarz i wyglądają moim zdaniem ładnie takie zdjęcia - chyba że jest to jakaś może zasada że włosy nie powinny być na twarzy
co do zdjęcia 22 to spoko o krytykę mi chodzi ale chciałbym wiedzieć gdzie konkretnie jest błąd - mi się nie podobają cienie pod oczami ale co konkretnie jest tragiczne chodzi o ułożenie modelki , kadrowanie czy po prostu styl danego BW jest zły a pasowało by inny rodzaj BW ?
21. włosy moze i pasują do pewnych kadrów gdzie czuć dynamikę zdjecia, gdzie widać że wieje wiatr, gdzie możemy zrozumieć skąd to sięw wzieło. Tutaj jednak cała fryzura stroi jak na porządnym lakierze do włosów a ten kawałek fryzury zawiał na usta które poza nosem zostały jedyną częscią twarzy odkrytą, bo zobacz ze oczy które mocno przyciągają i skupiają wzrok są za tymi wielkimi muchami.
22. tragiczne jest dla mnie samo BW, wygląda jak typowa wklejka z PS albo LR gdzie naciskasz MAKE BW i ciach prosze,
Największym problelem nie jest tutaj nai kolorystyka ani BW , ani włosy czy cienie pod oczami. Dla mnie najwiekszym problemem są nudne kadry, kadry które nie przyciągają ani nie zatrzymują na dłuzej, wyglądają jak przypadkowe kadry z spacerze po parku.
Jeżeli masz doświadczenie, powinieneś pokazać modelce co ma robić, z grubsza, ale to ona powinna umieć się wykazać inicjatywą i spontanicznością i zagrać ci przed obiektywem tak jak byś tego chciał, dlatego warto, jeżeli pracujesz z kimś ciągle, podpowiedzieć aby taka osoba poświęciła sobie 30 min na ćwiczenia w domu przed lustrem.
dokładnie o takie info mi chodziło ;)