Odp: Tamron 16-300 mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016) - zdjęcia, specyfikac
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
O jakie konsekwencje Ci chodzi?
to tak ogólnie do postów kolegow, ze nie lustro czyni fotografem
to teraz produkt ogolnie dostepny dla kazdego, ale widać ze jest traktowany w wiekszosci przypadkow jako modny/lansowy gadżet
l
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
No bo biała rura ma tą wadę że jest biała...
A z ciekawości zapytam jakie jest wasze podejście do sprzętu?
Bo ja walę w plecak luzem. Zakładam tylko dekle co by żaden piach się nie władował pod soczewki itepe. Wychodzę z założenia, że zabawki są dla mnie a nie ja dla zabawek.
Ostatnio na wakacjach na statku widziałem taki obrazek:
dwie parki, najwidoczniej studenci, z takimi samymi sprzętami, tzn 60D+70-300 (o ile dobrze pamiętam) na parę. Zakładam że kupowali razem. I trzymali to ustrojstwo kurczowo na kolanach (obaj, dziewczyny się nie mieszały), i mieli założone dekielki na soczewki. Dekielki ściągali, robili 1-2 zdjęcia czyścili sprzęt pędzelkiem (no bo na morzu się strasznie kurzy, szczególnie jak statek hamuje) i zakładali dekielek. I tak co chwilkę. Zastanawiam się czy nie było to dla nich upierdliwe?
Ja wiem że zakup sprzętu to nie paczka dropsów no ale bez przesady.
no coz, na mozru sie nie kurzy ale za to wszedzie sa drobiny slonej wody
ja na statku robie zdjecie i chowam aparat do futeralu
zreszta zawsze mam futeral i tam trzymam aparat ,wyjmuje go tylko do zrobienia zdjecia
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Ja zabieram na wakacje to co mam w stopce. Jak widać, jest to właśnie takie 16-300 poklecone z różnych szkieł ;).
Jakąś satysfakcję mam dopiero jak przeglądam fotki na 30" monitorze, bo jak to taszczę to różne myśli mnie nachodzą.
Przyznać trzeba, że w rejonach turystycznych maleje liczba białych rur. Kiedyś było tego więcej.
w 100% sie z kolega zgodze
wlasnie zrzucilem fotki na kompa i mam mega banana na buzi,
a przez miesiac taszczylem 5dmk3+t16-28+c24-105 L+70-300 L
Odp: Tamron 16-300 mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016) - zdjęcia, specyfikac
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
to tak ogólnie do postów kolegow, ze nie lustro czyni fotografem
to teraz produkt ogolnie dostepny dla kazdego, ale widać ze jest traktowany w wiekszosci przypadkow jako modny/lansowy gadżet
Obawiam się że to raczej w wyobraźni niektórych, szczególnie tych którzy musieli ponieść ileś tam wyrzeczeń żeby kupić dslr, podczas gdy jakiś tam przeciętny Japończyk czy inny Koreaniec wchodzi do sklepu i stwierdza ... o ten mi się podoba i sobie kupuje, bo dla niego to żaden kosmos 8-).
Jak czytam takie dysputy jak wyżej to w podtekście czuję też, że niektórym bardzo by odpowiadała sytuacja gdyby były potrzebne specjalne certyfikaty żeby ktoś sobie mógł kupić lustro ;).
masz racje, słychać zal ze u nas cały czas wiele z tych zabawek jest nieosiągalnych
to tak jak w tym starym dowcipie
zderzy sie Polak syrenka z Niemcem w mercedesie
z syrenki nic nie zostalo, i Polak zawodzi ,placze i rwie sobie wlosy z glowy
Niemiec sie pyta;
ale o co chodzi,przeciez zyjesz i nic ci sie nie stalo
a Polak na to;
ale stracilem majatek calego zycia
i słyszy-to dlaczego kupiłeś takie drogie auto?
:lol:
Najwyraźniej widać że bardzo dużo się przez te ostatnie dwadzieścia lat nie zmieniło, przynajmniej w mentalności ;).
ot
przeczytałem ostatnio "Dzienniki" Tyrmanda
to smutne ale jakbym czytał o czasach współczesnych
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ot
przeczytałem ostatnio "Dzienniki" Tyrmanda
to smutne ale jakbym czytał o czasach współczesnych
A ja "Rok 1984" i "Nowy wspaniały świat" i mam to samo odczucie...tyle że jesteśmy umiejscowieni w najgorszej kombinacji.
Podepnę się pod istniejący temat: czy ktoś z koleżeństwa posiada w/w obiektyw i zechciałby się podzielić wrażeniami z użytkowania?
Zastanawiam się nad nim, jako spacer-zoomem do 7D. Zdjęcia z wyjazdów, z rodziną, gdzieś w terenie, itp. Wszędzie tam, gdzie nieporęcznie jest dźwigać walizę ze szklarnią i osprzętem. A zdjęcia nim robione na żadną wystawę nie pojadą....pozostaną w albumie rodzinnym, co nie oznacza że mają być złe. Ważniejszy dla mnie będzie temat do uchwycenia niż studyjna jakość.
Bardzo proszę o kilka słów posiadaczy :)