Odp: Prawdziwi profesjonaliści :-)
A czy to czasem nie jest tak, że dla firmy ważne jest zadowolenie klientów (czyli następni klienci)? Robią tak, a nie inaczej, pokazują, jakich efektów można się spodziewać, klient albo jest wniebowzięty, albo nie. Z punktu widzenia wykonawcy ważne jest zarobienie na życie, a nie tworzenie SZTUKI. Taka widać jest nisza (podejrzewam, że niemała) i taka odpowiedź rynku. A SZTUKĄ, to panowie mogą się zajmować po godzinach. A reklama nie musi być ładna, musi być skuteczna. I żeby nazwa firmy się utrwaliła:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Flotsam
A czy to czasem nie jest tak, że dla firmy ważne jest zadowolenie klientów (czyli następni klienci)? Robią tak, a nie inaczej, pokazują, jakich efektów można się spodziewać, klient albo jest wniebowzięty, albo nie. Z punktu widzenia wykonawcy ważne jest zarobienie na życie, a nie tworzenie SZTUKI. Taka widać jest nisza (podejrzewam, że niemała) i taka odpowiedź rynku. A SZTUKĄ, to panowie mogą się zajmować po godzinach. A reklama nie musi być ładna, musi być skuteczna. I żeby nazwa firmy się utrwaliła:)
też tak uważam ... znam ludzi co robią fotki, że wbija w fotel i siedzą w domu bo mało zleceń i znam takich co zdjęcia "kupa" a interes się kręci.
Tak na prawdę to takich "speców" jest wielu a widziałem już wiele różnych dziwnych rzeczy i wykonań. I tak jak ktoś powiedział skoro znalazł się klient i płaci nic nam do tego, jego wybór.
Ale zasadniczo rażą mnie stwierdzenia, że każdy marzy by pracować w telewizji, my się znamy a oni kręcą do kotleta itd. itp. Po czym wrzuca się takie g... .
Konkurencja na rynku pojawia się non-stop i czasami młodzi ludzie z małym doświadczeniem potrafią robić lepszy materiał niż spece z 30 letnim stażem. Także dla mnie praca w TV to, żaden argument.
Ja osobiście staram się trzymać jednego przysłowia myśląc o mojej konkurencji:
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Gabriela Binczak
"Wszystkie fotografie wykonywane prze ze mnie są profesjonalne."
Cytat:
Zamieszczone przez
Radex
Gabriela Binczak
No ja tam profi nie jestem ale za te pstryki kasę brać?
W ramach praktyki to komuś za darmo bym i postrzelał...
Cytat:
Zamieszczone przez
Radex
Gabriela Binczak
Jesteście okrutni. Modeling zabija.
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
No ja tam profi nie jestem ale za te pstryki kasę brać?
[...]
O tym samym pomyślałem przeglądając ten link.
Cytat:
Zamieszczone przez
Radex
Gabriela Binczak
O, jaka profesjonalna strona WWW.
Analogicznie do Pani Gabrieli powiem krótko. Wczoraj przejechałem samodzielnie ze Szczecina do Warszawy. Szukam pilota na Rajd Dakar w przyszłym roku.