50d jest szybszy, lepszy AF, ma lepszą ergonomie pracy, górny ekranik, jest większy i bardziej wytrzymały :p 600d przy nim to jak zabaweczka :p
Jakość zdjęć będzie bardzo zbliżona.
Sam miałem 600d i teraz bym wybrał 50d z małym przebiegiem.
Wersja do druku
50d jest szybszy, lepszy AF, ma lepszą ergonomie pracy, górny ekranik, jest większy i bardziej wytrzymały :p 600d przy nim to jak zabaweczka :p
Jakość zdjęć będzie bardzo zbliżona.
Sam miałem 600d i teraz bym wybrał 50d z małym przebiegiem.
A znacie poza allegro z czego warto kupić ^^? ebay hmm, nie wiem kurcze, wysyłki i te duperele to chyba za trudne dla mnie :roll:
Poszukaj porównań tych obu aparatów w sieci- Jest tego masa. ;) Jeśliby byłbym na Twoim miejscu, i nie zależałoby mi na filmowaniu- Bez mrugnięcia okiem 50tka. Jeśli natomiast z filmowaniem, to 600tka.
50D to zupełnie inna konstrukcja. Korpus jest solidniejszy, większy, uszczelniony, ma mikrokalibrację.
50D oficjalnie nie filmuje.
Różnica wielkości jest spora. Komfort obsługi też :-) Ale obrazkiem się już wiele nie różni.
Compare camera dimensions side by side
Powtórzę, wolałbym 1100D z lepszymi szkłami niż 50D z samym kitem. Korpus to tylko zatyczka do szkła ;-) Będziesz miał ciekawsze obiektywy to się więcej nauczysz niż mając lepszy korpus ale tylko z kitem.
Tak. :) Może to nie 4k, ale da się. ;)
1100d jest skromne w ficzerach a nawet okrojone, ale ceny $279 body $349 kit sa agresywne za sama jakość obrazka w porównaniu z jakimkolwiek innym cropem.