Odp: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Uuu, toś mocarz :-) Widać zmysł dotyku mamy diametralnie różny.
Żaden tam mocarz, po prostu takie odczucia ;).
Popaczaj jeszcze na zdjęcia z tego 7D. Sporo osób szumi o jakiejś marudzie. Czy jakoś tak.
Korci mnie ten 5d tym bardziej, ze moge miec w dobrej cenie z malym przebiegiem. Ale ciagle obawiam sie czy nie jest zbyy plastikowy?bo patrzac na zdjecia widac jakby plastik, natomiast ogladajac zdjecia z 7d od razu widac, ze to pancerna puszka;-)
Kupuj i nie zastawiaj się dłużej, bo nabawisz się jakiejś frustracji. Plastikowy czy nie, przecież nie będziesz nim wbijał gwoździ.
Cytat:
Zamieszczone przez
e4r5t
Korci mnie ten 5d tym bardziej, ze moge miec w dobrej cenie z malym przebiegiem. Ale ciagle obawiam sie czy nie jest zbyy plastikowy?bo patrzac na zdjecia widac jakby plastik, natomiast ogladajac zdjecia z 7d od razu widac, ze to pancerna puszka;-)
5D jest moim zdaniem solidniejszy niż 50D, ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Na pewno za to ma sporo gorszy AF i katastrofalny LCD. Ale LCD się w sumie zdjęć nie robi :-)
Nie odczuwam plastikowości 5D. Jest bardzo solidny. Ale 7D nie miałem w ręku, więc moja opinia nie jest miarodajna.
Wcześniej ktoś się pytał o porównanie 50d i 60d. To zupełnie inne puszki, 60d w kwestii wykonania mnie bardzo rozczarowało- to mała "zabawka" w porównaniu do 50d, a tym bardziej do 7d czy 5d.
Cytat:
Zamieszczone przez
.Pit
Wcześniej ktoś się pytał o porównanie 50d i 60d. To zupełnie inne puszki, 60d w kwestii wykonania mnie bardzo rozczarowało- to mała "zabawka" w porównaniu do 50d, a tym bardziej do 7d czy 5d.
Bo 60D to takie pójście w kierunku Nikon D90. Akurat w tym samym mniej więcej czasie Nikon poszedł w kierunku 50D wypuszczając D7000 :-P
A jak wygląda sprawa 70D? Jest solidniejszy od 60D?
Cytat:
Zamieszczone przez
e4r5t
Ale chyba nie jest ważne jak aparat wygląda na zdjęciu tylko jakie zdjęcia nim można wyprodukować ;). Chyba że od dawna coś robię nie tak 8-).
Cytat:
Chyba że od dawna coś robię nie tak .
Prawdopodobnie przytulasz się do żony czy kogoś o podobnym statusie, a nie do aparatu. :P