Odp: obiektyw do Canon 70D do filmów i zdjęć
podepne sie i odswieze temat....
planuje wypad na 2tyg australia
no i mam zagwozdke co wziasc ze soba pod 70d...tzn. mam kitowy c18-135stm ; 50 1.4 ; C10-22 ; 70-200
dotychczas uzywalem kitowego 18-55 z 350d...(przed zakupem tego nowego 70d)
zaznaczam ze oprocz foto chce tez ponagrywac video-tak czy siak jesli video to raczej z tym stm starczy (zreszta to dobry spacerzoom na foto)
10-22 jest fajna bo szeroko jest :)
raczej chodzi o 50 i 70-200.... tele kusi aby zlapac cos z daleka....
50 fajna na miasto...
lampy chyba sie nie oplaca brac?
co radzicie (tzn. 50 vs 70-200) ?chcialbym aby w plecaczku flipside 10L sie zmiescilo (wiec 3szkla max wejda+body)
czy ktos kto przerabial temat podrozy, moze jakims dobrym slowem i rada wspomoc?
hehehehehehe ,naprawdę masz problem z zabraniem 50????? przecież to szkło w kieszeń wchodzi
temat podroży jest już na forum ,poszukaj
10-22,50,70-200
becekpl -
dziekuje za jasna i wyczerpujaca odpowiedz...to ja tylko ze swojej strony dodam: chodzi o to ze kieszeni w ponad 30st upale nie bede mial zbytnio (to nie zima...poza tym w kieszonkach bede mial inne rzeczy-a chodzi mi zeby to nie przewracalo sie gdzies indziej...)
topicow o podrozach szukalem...ale uznalem ze skoro ten topic jest o obiektywach foto/video i wlasnie pod 70d to sie dopisalem...
o uwa i tele czytalem juz posty na forum
nie ty jeden bywasz w gorących krajach, a na obiektyw kup futerał np. camrocka i może być w głównym plecaku albo przy pasku