Odp: Wymiana sprzętu na wyższy model
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Miałem 400d. Świetny aparat. Miał bardzo ładne kolory:)
Odczuwalną zmianę jakości dostaniesz tylko po przejściu na FF. 6d, czy 5dmkII - nie ma to większego znaczenia.
Tak właśnie.
Ja tak zrobiłem i różnica jest spora. A 400D czeka aż moja córcia podrośnie chociaż już teraz trafi jej się całkiem dobra fotka
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Tak właśnie.
Ja tak zrobiłem i różnica jest spora. A 400D czeka aż moja córcia podrośnie chociaż już teraz trafi jej się całkiem dobra fotka
No właśnie trochę żałuję, że musiałem sprzedać. Zawsze jakiś backup, sprzęt do bardziej ekstremalnych ujęć bez obawy o ew. stratę. Ludzie nie sprzedawajcie swoich 400d przy przesiadce na FF!...hehe :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
No a jakbyś miał wyciągnąć twarz modelki z bokehu :mrgreen:???
wiesz niektóre fotki kasuje się już w aparacie .
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Ludzie nie sprzedawajcie swoich 400d przy przesiadce na FF!...hehe :D
Ja też zaczynałem od 400D i w tej chwili przymierzam się do FF. Ale 400-tka już chyba zostanie ze mną, aż padnie, bo na sprzedaży wiele nie zyskam, a tak u mnie też będzie czekać na córkę :)
Ma ktoś porównanie pomiędzy 400, a 500D? Zaczynałem od 500D i owszem jako pierwsze body - bardzo spoko, ale nie wiem czy 400-tka była bardziej udana od 500D, bo nad tym drugim tyle zachwytów nie słyszałem. Może ktoś porównać? Pytam z czystej ciekawości.
Ja z 400D przeszedłem na 50D, ale kolega ma 500D. Był okres, że jednocześnie używaliśmy 400 i 500D. Na pewno w 500D wyświetlacz zdecydowanie lepszy, gumowy grip, filmy (jeśli ktoś potrzebuje). Ogólnie to 500D robi wrażenie lepiej wykonanego (z lepszych materiałów). Natomiast jeśli chodzi o same zdjęcia, to spróbuje wygrzebać coś, żeby porównać podobne kadry.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrew84
Ja też zaczynałem od 400D i w tej chwili przymierzam się do FF. Ale 400-tka już chyba zostanie ze mną, aż padnie, bo na sprzedaży wiele nie zyskam, a tak u mnie też będzie czekać na córkę :)
Ja niestety dopiero po sprzedaży przemyślałem sprawę, że warto mieć takie zapasowe, tańsze body. Na plaży, w nocy, w dziwnych miejscach, przy turystyce w mniej bezpiecznym rejonie itd. i na pewno dokupiłbym worek do fotografii podwodnej żeby porobić zdjęcia z dzieckiem na basenie :) za nowy 5dmkII zapłaciłem ponad 8k zł więc na basen go nie chciałem zabierać ;) W tej chwili jest warty połowy tej wartości więc może od nowa rozważę zakup worka na basen :)
...a 400d jest teraz wart pewnie z 400-500zł. Chyba nie ma sensu sprzedawać. Chyba, że dla kogś liczy się każdy grosz i potrzebuje szybko gotówki na inne wydatki.