czy ci co narzekaja na wielkość 350D nie maja jakiś kompleksów??? :lol:
Wersja do druku
czy ci co narzekaja na wielkość 350D nie maja jakiś kompleksów??? :lol:
Kiku1 - prosze, skonczmy juz o tym w tym watku...:rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez kiku1
To może wracając do meritum. Pytanie warto zmodyfikować - 10D, 300D, 20D czy 350D? Sprawa dla mnie jest prosta. Masz na 20D - kupuj, brakuje kaski - bierz 350D i przyzwyczaj sie do jego gabarytów i innych ograniczeń. Wystarczy Ci matryca i "szybkość" 10D - bierz, bo to fajny aparat. Znajdziesz w dobrym stanie i cenie 300D z Wasią - też nie pogardź bo nie warto :D
To mówiłem ja "Wujek Dobra Rada" :mrgreen:
"Ja ci readze rob jak chcesz..."Cytat:
Zamieszczone przez Raf_1975
Ale to fakt - specyfikacje sobie przeczytasz, zdjatek do poogladania od licha na necie, a na koniec idz, wez do reki, pomacaj i cos se kup...
Niekoniecznie "róbta co chceta" :-)Cytat:
Zamieszczone przez marabut199
Wybór przebiega naprawdę w bardzo zbliżony sposób do tego co zaproponował Raf_1975. Wyłączając z rozważań profesjonalne 1D(s)/5D, to po prostu gdy chcesz kupić cyfrankę Canona wygląda to nastepująco:
Powinieneś kupić nowy 30D.
Nie masz tyle kasy, bierzesz używany 20D.
Jeśli dalej to za drogo, idziesz gdzieś przymierzyć i pomacać 350D. Jesli strawisz jego gabaryty i sposób obsługi, kupujesz; jeśli dojdziesz do wniosku, że ten rozmiar jest dla Ciebie za mały, szukasz używanego 10D.
Gdy masz jeszcze mniej kasy, przymierzasz 300D. Jeśli zniesiesz jego ograniczenia funkcjonalne, kupujesz; jeśli nie - szukasz używanego D60.
A jak masz całkiem mało kasy i ochotę na DSLR, to szukasz D30 :-)
I tak to od 30-stki się zaczyna... i na 30-stce się kończy :D
TAK!!! Zgadłeś! ja na przykład mam kompleksy jak cholera i dlatego zamieniłem go na 20D. I teraz wreszcie mam co TRZYMAĆ w RĘKU...Cytat:
Zamieszczone przez kiku1
:evil: :evil: :evil: :evil:
Tylko nie bij ta "dwodziestka" - tyle tych diabelkow nawsadzales...Cytat:
Zamieszczone przez ukasz
A 350D jest COOL!
Do bicia lepsza jest jedynka. Albo chociaż długa, porządna, stalowa Elka :D
Mrgreeny miałby być, ale wyczerpałem ich limit na ten tydzień, więc poszły diabełki ;)
a że 350D jest cool nie przeczę. Ale 20 bardziej :D