Cały wpis był pisany na szybko. Jak chcesz z akapitami i poprawną interpuncją to nie tutaj, bo sam tekst był pisany szybko j na telefonie. Dlatego masz te błędy, więc w czym problem a samą treść informacji da się zrozumieć, więc nie spinaj się ;)
Wersja do druku
Cały wpis był pisany na szybko. Jak chcesz z akapitami i poprawną interpuncją to nie tutaj, bo sam tekst był pisany szybko j na telefonie. Dlatego masz te błędy, więc w czym problem a samą treść informacji da się zrozumieć, więc nie spinaj się ;)
Polecicie może jakiś serwis, który naprawi tamrona?
Niestety. nie wiem gdzie, ale chyba gdzieś nim walnąłem i trochę mechanika nie wytrzymała.
Nic nie piszesz, wiec trudno sie do tego ustosunkowac. W zasadzie jest serwis Tamrona, ktory ze wszystkim da sobie rade - problemem moze byc koszt naprawy. Nastepny problem, to uderzenie - nikt o zdrowych zmyslach nie poda ci nawet orientacyjnej kwoty bez rozebrania tego obiektywu, ale Tamrony ogolnie do najtanszych w naprawach, ze wzgledu na skomplikowana przewaznie konstrukcje, niestety, nie naleza. Moze byc, ze lepiej bedzie go sprzedac na E-bayu na czesci, ale to juz twoj wybor.
Nie napisałem jaki to problem, bo raczej chodziło mi o to, czy są jakieś polecane serwisy, które zajmują się naprawą tamronów.
Mój obiektyw to 24-70/2.8 VC. A jeśli chodzi o problem to coś stało się z tubusem. Jeśli kręcę pierścieniem zooma, to w obu kierunkach mogę przekręcić nieco poza zakres, przekręcając w ten sposób odrobinę (jakieś 3-5mm) część która się wysuwa. Poza tym obiektyw ostrzy ok. I elektronika działa.
No to moglo stac sie wszystko, co tylko stac sie moze. Moze deformacja jakiegos tubusa, moze odlamal sie jakis kawalek czegos, moze ktoras z prowadnic jest zgieta, odkrecona, zlamana , moze..., moze..., moze... Niemniej obiektyw trudny, delikatny (rzucanie niewskazane) i przy duzych przeciazeniach moze dojsc do powaznych uszkodzen. Tym bardziej bez rozbiorki nikt powazny nic ci nie powie.
Wszystko to prawda. Zdaję sobie sprawę. Stąd pytanie o serwis, a nie o to co się zepsuło. Bo wiem, że nikt nie wywróży.
No ale rozumiem, że serwis firmowy Tamrona i nic innego nie wchodzi w rachubę.
tez miałem z nimi kontakt i też bardzo pozytywnie
wszystko sprawnie szybko i profesjonalnie
--- Kolejny post ---
chodziło mi o Serwis Foto 24
Ja swojego tamrona ( 17-50 mm ) wysyłałem do Centrum Serwisowo-Fotograficznego z Poznania. Mają bezpłatną diagnozę, oddzwonili do mnie po kilku dniach, że dadzą radę naprawić mi obiektyw. Z tego co pamiętam to właśnie oni: csfot - centrum serwisowo fotograficzne
Szukam sprawdzonego serwisu naprawiającego lustrzanki Canona.
Celowo podkreśliłem naprawiającego,bo serwis Canon w W-wie czy inne autoryzowane, wszelakie serwisy (nie tylko foto)de facto naprawami nie zajmują się a jedynie wymianą niesprawnych części co niestety w wielu przypadkach powoduje nieopłacalność reanimacji sprzętu.
A prawda jest taka ,ze większość nie działających podzespołów da się skutecznie naprawić ,tylko do tego potrzebna jest wiedza,umiejętności no i chęci oczywiście.
Czy ktoś może zna takich specjalistę,ów -tzw.złote rączki??
Z góry dziękuję za każdą informację nt temat.