Odp: Zmiana na 60D czy 7D
Ja z kolei testowałam i 7d i 60d i oprócz szybkości AF wszystko przemawiało na korzyść 60d. Nie podobał mi się obrazek w 7d. Kupiłam 60d, pracowałam z nim długo, bardzo go lubię. Mam teraz także 6d i nie pozbyłam się 60d. Nie mam mu nic do zarzucenia - dodatkowo moje body było jakieś szczęśliwe i bez problemu pracuje zarówno z taniutkim 50mm 1.8 jak i z L-kami (typu 100 2.8 macro).
Cytat:
Zamieszczone przez
malwes
Ja z kolei testowałam i 7d i 60d i oprócz szybkości AF wszystko przemawiało na korzyść 60d. Nie podobał mi się obrazek w 7d. Kupiłam 60d, pracowałam z nim długo, bardzo go lubię. Mam teraz także 6d i nie pozbyłam się 60d. Nie mam mu nic do zarzucenia - dodatkowo moje body było jakieś szczęśliwe i bez problemu pracuje zarówno z taniutkim 50mm 1.8 jak i z L-kami (typu 100 2.8 macro).
Jednego nie rozumiem... skoro nie podobał Ci się obrazek 7D to jak mógł Ci się podobać obrazek 60D skoro mają tą samą matrycę? o.O
Rozważyłem wszystkie za i przeciw, i podjąłem decyzję o zakupie 60d. Czy był to słuszny wybór czy nie to czas pokaże. Dokupię do niego tylko grip dla lepszego uchwytu i zobaczymy.
Dziękuję wszystkim za pomoc
Pozdrawiam Rafał
Wysłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 4
Jakiego wyboru byś nie dokonał, będzie dobrze. Wszystko zależy od tego jakie są Twoje oczekiwania.
To nie sztuka kupić body za kupę forsy i wykorzystywać je w 20%. Sztuką jest robić dobre zdjęcia, a do tego nadają się wszystkie w/w.
Grip jak się uda kup oryginalny - będzie mniej stresu :)
Cytat:
Jednego nie rozumiem... skoro nie podobał Ci się obrazek 7D to jak mógł Ci się podobać obrazek 60D skoro mają tą samą matrycę? o.O
Każdy widzi to co chce zobaczyć i nic więcej. Prawie jak audiofilia. Tylko bardziej.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzyssp
Jesteś pewien że tę samą? Poza tym matryca to nie wszystko w aparacie.
Cytat:
Jesteś pewien że tę samą? Poza tym matryca to nie wszystko w aparacie.
W RAW też?