Zabieram telekonwerter 2.0x do 70-200/4 (FF) na 14 dniowy wyjazd (zdjęcia raczej statyczne).
Sam jestem ciekaw czy się "dopasujemy". Na początku listopada wszystko będzie jasne.
jp
Wersja do druku
Zabieram telekonwerter 2.0x do 70-200/4 (FF) na 14 dniowy wyjazd (zdjęcia raczej statyczne).
Sam jestem ciekaw czy się "dopasujemy". Na początku listopada wszystko będzie jasne.
jp
ja się podłączę jeszcze raz
czy ktoś w poznaniu umożliwi zrobienie paru fotek canonem 1.4 lub kenko 1.4?
Jeszcze chwilę się pozastanawiam i zapewne w przyszłym miesiącu kupię sobie Kenko, o ile kasa pozwoli.
Więc w okolicy końca marca możemy się umówić w Poznaniu, gdzie bywam i "trochę" mieszkam.
Wczoraj pierwszy raz wybrałem się z obiektywem 200mm i telekonwerterem Kenko 1.4X,do lasu, celem "ustrzelenia" jakiejś zwierzyny, ale jakoś nic nie chciało zapozować:)
Chciałem zobaczyć jak Canon będzie współpracował z konwerterem (zamiennikiem). Te 2 zdjęcia wykonałem na przysłonie F5, choć na F4 też można z powodzeniem.
Ptaszek zapozował mi w ostatniej chwili, ale zdjęcie niestety wyszło poruszone. Myslę, że z jakimś lekkim monopodem i maleńką głowiczką będzie znacznie lepiej.
Mogę z pełną odpowiedzialnością polecić zamiennik firmy kenko. AF działa błyskawicznie, u mnie praktycznie nie zmienia prędkości i celności w porównaniu z obiektywem bez konwertera.
https://drive.google.com/folderview?...kE&usp=sharing
Pozdrawiam
PS Podam jeszcze sprzęt:
Canon 550D, EF 200L, TC Kenko Teleplus Pro 300 DG. Cieszę się, że mie muszę kupować Canona 300 mm:)
No i super wyszła gałązka. Trochę ptaszek nie chciał współpracować i schował się w cieniu :)
Zdecydowałem się również na Kenko 1,4 i myślę że dla takiego amatora jak ja powinno wystarczyć do 70-300/4L.
Robert posiada chyba 70-200L F4 bez IS:-) . Jedna rzecz mnie jeszcze nurtuje, dlaczego ten Kenko w żaden sposób nie chce wpółpracować ze 100L?
AF wariuje, body nie pokazuje zmniejszonej ogniskowej, o exif już nie wspomnę. Warto sprawdzić albo zapytać kogoś, kto testował takiego zooma z takimi wynalazkami. Chociaż właściciel komisu w którym kupowałem, powiedział mi telefonicznie, że sprawdzał ten konwerter właśnie z C70-200 F4 L.