Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85
Fajne zdjęcia, lubię takie łamanie "kanonów" :) No i kolejny przykład, że trzeba "umieć", a nie tylko mieć... FF :)
Co prawda nie jest to rodzaj fotografi który robię, ale jest w nich więcej "magii" niż z niejednego pstrykacza FF.
Zdjęcia super.
Ciekaw jestem jak w Twoich rekach wypadłoby porównanie zdjęć 50D z 5D :)
Ładne kadry,dobra obróbka ,jednak będę się upierał że w reportażu w trudnych warunkach oświetleniowych 50D ledwo daje radę.Natomiast zaskoczyłeś mnie pisząc o lepszym AF w 50D w porównaniu do 5D MK2 :shock: . Na dworze zasadniczo trafiają oba ,ale gdy mało światła ,niestety znowu nawiążę do kościoła ,to 50D trafi albo się troszkę pomyli gdy w tych samych warunkach 5DMK2 trafia mi na 90%,odrazu zanaczę że oba korpusy mam dokładnie skalibrowane ze szkłami.
Nie musisz odpisywać,taka uwaga na boku...
--- Kolejny post ---
A tak w ogóle to FF kupuje się dla lepszego wysokiego ISO ,rzadziej dla jakiej tam magii z tym że matryce w FF u Canona są lepsze niż w cropach dlatego te same zdjęcia jakie tu pokazałeś ale wykonane 5D były by ładniejsze i nie pomogła by ci zaawansowana obróbka.
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Jestem fotografem, nie retuszerem.
Jak wszyscy ;). Nie miałem nic złego na myśli.
Zastanawiam się, kurczeblade, skoro uważasz, że APSC też się da robić zdjęcia, po co Ci FF ?
Wszedłem na giełdę i stąd mnie to zastanowilo. Backup ?
Co do zdjęć się nie wypowiadam bo te nie w moim typie... i za bardzo plastikowe..
Wytalkowane z GT-I9100
Salas.poki co, to z całego tutaj tematu, napisałeś najmniej potrzebne zdanie,nie zwiazane ani z tematem,ani fotkami ktore tutaj umiescilem - i z tego wynika że jesteś największym trollem który tu wpadł, napisał jakąś mało sensowną rzecz i wypadł dalej trrolowac:)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Zastanawiam się, kurczeblade, skoro uważasz, że APSC też się da robić zdjęcia, po co Ci FF ?
Wszedłem na giełdę i stąd mnie to zastanowilo. Backup ?
Co do zdjęć się nie wypowiadam bo te nie w moim typie... i za bardzo plastikowe..
Wytalkowane z GT-I9100
mialem piątkę, ale rozsypala się do tego stopnia że nie było warto serwisować. Teraz mam coraz więcej zleceń, które wymagają użycia większego iso , a wiadomo że w apsc słabo z iso powyżej 800. Kupuje 6d w najbliższym czasie, a chce mieć też coś w zapasie z FF także 5dmk2 będzie ok na drugie body, ewentualnie dokupienie do 5classica . 50d może zostanie do jakiś mniejszych zleceń :) ps. Przechwalam 50d bo głównie on mnie wybił wyżej, tak że obecnie robię to komercyjnie - póki co ten aparat zarobił dla mnie na dobry zestaw FF :)
1
2
3
4
5
a teraz troszkę z innej beczki, tzn z puszki :)
Pentax k100D + Pentacon 200mm F4 "wszystkie w dół, do kolejnego opisu"
6
7
8
9
10
dalej Pentax k100d z mało znanym szkłem: ringfoto 135 F2.8
10
11
http://www.fotoik.pl/zdjecia/25711-20080927112504.jpg
pentax k100D + smc pentax-m 50 1.4
a
b
c
d
Fotki jak zawsze dobre. :) Ale jeśli to nie tajemnica, to gdzie można znaleźć takie świetne schody?