To już wiemy.
Handel ludźmi zabroniony.
W szkłach jest wyraźny limit.
Można poszaleć tylko z korpusem.
Wersja do druku
może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z ilością fpsów w trybie live view ?
700d ma 60fps w live view a 650d 30fps przy czym będzie to widoczne i czy ta różnica będzie zauważalna dla amatora?
fps to klatki na sekundę - odnosi się do płynności zmieniającego się obrazu na wyświetlaczu (im więcej tym lepiej), ale raczej nie powinno Ci to zrobić różnicy ;)
Chyba, ze to co bedziemy ogladac bedzie bardzo dynamiczne :)
Sent from my iPad using Tapatalk
Cześć wszystkim,
Podepnę się pod temat, ponieważ mam podobne rozterki. Z waszych opinii i informacji w internecie wynika, że z wymienionej wyżej modeli najlepiej wypada 60d. Odrzuciłem modele 650d i 700d, bo różnica w cenie w stosunku do 60d jest i tak nieznaczna. Korci mnie natomiast zaoszczędzenie (blisko 1000zł) kupując aparat 600d, z drugiej strony martwi brak HDR i Movie continuous focus w tym modelu.
Aparat chcę używać głównie do robienia filmów amatorskich, nie wykluczając komercyjnych w niedalekiej przyszłości. Na ile te dwie ww. funkcje będą dla mnie ważne biorąc pod uwagę, że będzie to moja PIERWSZA lustrzanka? Hobbistycznie zajmuję się montażem, ale jest zielony w kwestii sprzętu i nagrywania.
Zaznaczę jeszcze, że po obejrzeniu dziesiątek materiałów i przykładowych filmów bardziej podoba mi się obraz z lustrzanki Canona niż kamery cyfrowej z podobnej pułki cenowej.
Jeśli chodzi o filmy to lepiej kupić 650D - nowszy procek - mniej różnych artefaktów /jello i takie tam ;)/.
Do filmów 70D może być dobrym aparatem, tylko u niego to 1000zł w drugą stronę ;)
im dłuzej się zastanawiam nad kupnem body tym bardziej się napalam na 70d...
a zaczynałam planowana zmianę od 600d, poźniej 60d przez chwilę 700d ;)
bo jest ciut tańszy, a ma kilka bajerów i fajne wrażenie zrobił na mnie nowszy kitowy obiektyw (w porównaniu do mojego kita od 450d)
teraz oglądam testy i przykładowe filmiki z 70d, autofocus się spisuję naprawdę fajnie :)
szkoda, że nie napotkałam go jeszcze w sklepach żeby pomacać
a jeszcze mam taką wątpliwość,
jesli 70d to w której wersji kita
z 18-135 stm
czy 18-55 stm
czy oprócz róznicy w cenie jakościowo i funkjonalnie tez jest różnica? jest sens dopłacić i mieć większy zakres?
(wiem, że najlepiej to by było samo body i jakiś lepszy obiektyw, ale już mi funduszy nie styknie)
Jesli przez dluzszy czas nie planujesz powiekszac szklarni to ja bralbym wiekszy zakres.
Sent from my iPad using Tapatalk