Równie dobry papier jest sprzedawany pod marką Konicy Minolty oraz Ilforda.
Wersja do druku
Równie dobry papier jest sprzedawany pod marką Konicy Minolty oraz Ilforda.
Wiesz dla mnie jest to oczywiste że ów Photo Paper Pro produkuje podwykonawca i można go nabyć również pod inną marką ale wydaje mi się po próbach z innymi papierami ale bez przesady 3 różne, że ten wychodzi najlepiej aże kosztuje wlaściwie podobnie... moze ilość tuszu jest podpasowana pod konkretny i tylko taki papier warstwy chłonne zabezpieczające czy cóś
Witam:)
A jak wygląda praca ip 5200r po wi-fi? Próbował ktoś?
A jak ma wyglądać? :mrgreen: Normalnie, jak dla mnie to (lub ethernet) i serwer wydruku w drukarce to dużo bardziej normalne rozwiązanie niż USB, zwłaszcza jak się ma kilka komputerów (nie wspominając o systemach innych niż jedyny słuszny). No i oszczędziło mi ciągnięcia dodatkowego kabelka przez pół pokoju do routera...Cytat:
Zamieszczone przez zOomek
:) No tak - wiesz .... planuję ją kupić i szukam "istotnych i niezmiernie ważkich" argumentów za kupnem dla lubej :))
A z innej beczki - te przbarwienia drukowanych zdjęć (a dużo zielonego lub czerwonego) dało sie w miarę prosto opanować? Jest na to jakiś uniwersalna metoda, czy po prostu drukuj i patrz co wyszło, i w oparciu o to korektuj?
Do wszystkich - dzięki za to forum. Kupa ważnych i ciekawych informacji tu jest :)
Pod Windows pewnie jest i nazywa się kalibracja :) Ja to raczej dobieram tak jak napisałeś, po jakimś czasie już z grubsza ma się wyczucie. Np. już wiem, że ten tani papier ma minimalne zabarwienie na zielono.Cytat:
Zamieszczone przez zOomek
a w jaki to sposob mozna drukowac rzez wi-fi? ja drukowalem przez bluetootha, tekst idzie w miare, ale zdjecia 6mln drukuje sie okolo 10krotnie dluzej.
Papier PRO phot canona jest najlepszym papierem do canona, papier pro HP nie nadaje sie do wydrukow na canonie, poniewaz mozna go zmyc nawet mala iloscia wody.
Jesli macie jakies doswiadczenia w papierach pod canona, prosze sie podzielic. Ja narazie nie polecam firmy Rainbow (z mediamarktu), natomiast doskonaly jest satin firmy agama. Jesli macie jakies spostrzezenia w zakresie dobrych papierow pod canona t proszesie podzielic. dzieki pozdrawiam
adam
Wifi w starej wersji to 11 megabitow, w nowszej 54. Bluetooth w pierwszej wersji mial ~700 kilobitow a obecnie wersja 2 rozpedzila sie do okolo 2 megabitow. Z pewnoscia bedzie duzo szybciej...
W praktyce: drukarka drukuje po prostu tak szybko jak moze (w sensie jesli cos nie nadaza, to raczej komputer z przetwarzaniem danych, gdy drukuje sie fotka A4 w najlepszej jakosci) ;-) Wi-Fi mam 801.11g.
A papier... ja tam nie widze roznicy :) Tak jak gdzies napisalem, nakupilem po trochu roznych papierow do testow i w zasadzie drukuje na tym co mi sie akurat ze stosu wyciagnie ;-) ewentualnie oszczedzajac te lepsze, najgrubsze odmiany.
w takim razie mam 2 pytanka:
1- co zrobic zeby do drukarki ktora firmowo nie ma wifi drukowac przez wifi )moja to ip4000 pixma). czy mozna dookupic jakis serwer wi-fi dorukarki.
2- oraz drugie pytanie - mam internet na stale podlaczony przez wifi w laptopie, (wbudowana karta) - czy nawet majac drukarke z bsluga wi-fi ..jestem w stanie jednoczenie drukowac przez wifi ....i uzywac internetu?
czy trzeba cos za kazdym razem przekonfigurowywac??
dodatkowo poza wbudowana karta wifi, mam jeszczeport w ktory mglbym wsunac dodatkowakarte ,ale to chyba nei o to chodzi i nie tedy droga.
dzieki za wszelkie sugestie.
odnsnie papierw , jazauwazamogromne roznice, i to nie chodzio odwzorowanie barw itp, bo to jakos mozna skorygowac, ale o sama jakosc wydrukow.
Na papierze HP premium plus phto...5 gwiazdkowym, mja drukarka (canon) drukuje pieknie, jednakze tusz jest poprostu zmywalny, wystarzy kropelka sliny albo wody i wszystk zostaje na palcach, mzna poprostu zmyc fotografie, podobnie jest na rainbow. DLATEGO chcialbym wiedziec na czym "taniej"mozna dobrze drukowac. Papier firmy agama, jest dosc dobry, ale blyszczacy nie ma takiego szkliwa na sobie jak prawdziwe zdjecie , (jest taki jakby 10 lat lezal pod 100 tonowa pprasa - podswiatlo ma chmurki)
Jestem ciekawy jesli ktos drukowal papierow EPSONA, ILLforda (tam nawet na stronie sa d pobrania profile ICC do wielu drukarekk canona) ..i przedewszuystkim tanszych dostaenych na allegro:
tj:
http://www.allegro.pl/item102324430_...o_okazja_.html
albo:
maximus
http://www.allegro.pl/item101680730_..._5760_dpi.html
albo: kanzan
http://www.allegro.pl/item102408435_..._100_szt_.html
albo:
print lab
http://www.allegro.pl/item102105329_...ys_polysk.html
albo inne.
dzieki za kazde doswiadczenia.