Lipa, powinno byc 10Mp... a tak to tylko kosmetyka, zachowali się jak Nikon kiedyś mimo ze mogli dac wiekszą matryce :(
Wersja do druku
Lipa, powinno byc 10Mp... a tak to tylko kosmetyka, zachowali się jak Nikon kiedyś mimo ze mogli dac wiekszą matryce :(
I co byś zrobił z tymi 10 MPxlami?Cytat:
Zamieszczone przez TomekD
Wątpie. Nie ma za bardzo uzasadnienia dla wypuszczenia czegoś pośredniego. IMHO za duze naklady w stosunku to potencjalnych zysków.Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)
A macie info o 1Ds RS z FF 18Mpx ? :-D
Miał bym większe mozliwości kadrowania, lepsze odwzorowanie przy powiekszeniach. Co to jest rozdzielczość chyba ne trzeba CI tłumaczyć?Cytat:
Być może - ale czyż nie kuszące byłoby 10 MPxl z cropem 1,3 za 6-7K PLN? Zamiast 5D wszedłby 3D z lepszą puszką...Cytat:
sugeruje, że być może ten moloch Canon wypuści coś pośredniego między 20D i 5D (plis 3000D miałby totalnie pełne krycie rynku).
Wątpie. Nie ma za bardzo uzasadnienia dla wypuszczenia czegoś pośredniego. IMHO za duze naklady w stosunku to potencjalnych zysków.
Ale to tylko bajdużenia, choć wydaje mi się, że na chwilę obecną jest jednak za duża przestrzeń między 20/30D i 5D.
A teraz sam sobie odpowiedz na pytanie: Jak często wykorzystujesz swoje 8MPxl. Jeżeli musisz kadrować przy pomocy Szopa a nie aparatu, to raczej nie świadczy o Twoich umiejętnościach najlepiej.Cytat:
z całym szacunkiem ale bredzisz, mniemam ze masz pentaxa 6 mp i irytuje CIę mowa o wyższej rozdzielczości.Cytat:
Otóż nie bardzo. Nie mam cyfry - siedzę w analogu.Cytat:
Nie bredzę - większości amatorów wystarczy 6-8 MPxl. Jeżeli zaś stać Cię na tak częstą wymianę korpusów, to zainwestuj raz a dobrze w 5D i będziesz miał problem z głowy.
Odnoście bredzenia: na podstawie tej wypowiedzi sądzę, że jesteś dzieckiem cyfrowej rewolucji, niestety. Kilkuletnia szkoła jedynie ze standardową "50" uczyła dbania o kadr na etapie naciskania na spust a nie zabaw w Szopie.
Przy okazji: jestem zawodowym grafikiem i nie jednokrotnie spotykałem się z A3 do offsetu z 6-8 Mpxl matrycy jak i B1 z plotera. Nie pisz mi więc, że te 10 MPxl by Ci coś dwięcej dało.
Bzdura!Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Wszyscy czekają na 3D. Canon nie wypuści go dopóty dopóki nie wyciągnie maksymalnej ilości kaski z kupujących.
Jedyne potknięcie ? jakie widzę w szturmie Canona na nasz portfel to zbyt słaba (w stosunku do oczekiwań) sprzedaż baaardzo ovepriced 5D.
Nakłady mówisz?
- pełną klatkę mają; już pewnie trzeciej generacji
- technologie, 5, 8 kl/s mają
- proca mają
Niewiem czy wiesz ale we wrześniu czeka nas FF, 16-18 MPx (2 źródła różnie podają), 10 kl/s.
Mam nadzieję, że cena będzie na tyle odpowiednia (piszę o 30D :), że służbowy E-10 pójdzie na zasłużony spoczynek. A, i czekam na więcej szkieł. Nowe 85L fajne, szczególnie FTM, ale ja czekam na 50L, 200/2L lub LIS, 200-400/4. W tym roku korpusy mnie nie ruszają :)
Szczerze zazdroszczę.Cytat: