to ostrzysz ręcznie, żadna filozofia...
Wersja do druku
to ostrzysz ręcznie, żadna filozofia...
No pewnie, ostrzenie ręczne szkłem z AF-em to może być sporadyczne , bo inaczej to faktycznie głupota :)
Zdecydowałem że jednak Canon :) teraz tylko cza dozbierać funduszy.
W Marcu ma wyjść 70D podobno a ja kupiłem 650 tyle co... Ciekawe co pokaże siedemdziesiątka.
Pewnie dodadzą kalibrację obiektywów. Bo w dziedzinie obrazowania to raczej nic, albo niewiele. Dopóki nie wymyślą jakichś innych matryc to już raczej niewiele da się zrobić.Cytat:
W Marcu ma wyjść 70D podobno a ja kupiłem 650 tyle co... Ciekawe co pokaże siedemdziesiątka.
qrde chłopaki. Już prawie zdecydowałem że Canon i w głowie mi szponci jeszcze nowa Sigma 3.5 ew. ta Tokina.
Powiem tak:
Canon - wg mnie Canon to Canon i myślę że z canonowskim body będzie współpracował idealnie...
Sigma - dużo ludzi ją poleca, a ja dalej nie mam przekonania - nie wiem czemu tak po prostu...
Tokina - pasowałaby idealnie ze względu na ogniskowe ponieważ mam 17-50 a 11-16 nie będzie się dublowało tylko czy to nie jest błędne myślenie ? Ponieważ w np Canonie czy Sigmie mam większy zakres i nie ma potrzeby zmiany szkła a w Tokinie już jest jeśli będę chciał np 20...
Skupie się na dwóch Canon - Sigma 3.5 i któryś trzeba kupić - od razu mówie że ja wolałbym Canona :) możecie mnie ostatecznie ukierunkować ??
Dogadali sie canonowcy :) dzieki :)
A ja mam 12-24 Sigmy :D Jakość zdjęc nie powala, ale ja to do dokumentacji używałem głównie. A i wciąż liczę że kupię FF
A co myślicie o stałce Sigma 14mm? Dość rzadka, ale można czasem znaleźć używki. Przykładowe zdjęcia w sieci całkiem niezłe, mam wrażenie, że na cropie by się do wnętrz sprawdziła.