Moge Ci poslac oba, tyle, ze to jakies 16MB bedzie.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Wersja do druku
Moge Ci poslac oba, tyle, ze to jakies 16MB bedzie.Cytat:
No problem zapychaj skrzynke smialo :) Mail w profilu.Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Zrob format EOSa. Kiedys mialem podobny przypadek w Minolcie Z3. Jak zrobilem format (ustawienia domyslne) przestala tak strasznie szumic.
To jest az niemozliwe aby 350 tak szumila. Mam ja i wiem co mowie ;)
Moge zaprosic jeszcze raz kumpla na piwo i zrobimy na innych parametrach.Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Zreszta robilismy na wielu i niezaleznie od przeslon, czasow, balansu bieli, ogniskowej, kazde ze zdjec roznilo sie tym samym - szumami takie jak widac na tym, co pokazalem. Zreszta chyba normalne, ze jak obiektywy sie roznily swiatlem, to czas jest rozny, prawda? Co mi po tescie, ze jedno zdjecie wyjdzie jasne, a drugie czarne, bo bedzie ten sam czas?!
Poszly ;-)Cytat:
No niestety, fotki pokazuja, ze jednak moze... :/Cytat:
Zamieszczone przez Drozdi
Co do softu, mam orginalny, nie wiem jaka tam jest wersja 1.0.3?
Czy jakos tak, nie mam teraz puszki pod reka, ale moge sprawdzic.
Kurka musze kogos dorwac z Tym Nikonem - albo w sklepie zrobic jakies testy na swojej karcie - chyba pozwola:?:
Dzieki.Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Pobawilem sie RAWami i stwierdzam, ze D50 wypadl naprawde bardzo dobrze :-) Podoba mi sie. Szum w 350D jest bardziej kolorowy, dlatego sprawia takie nieprzyjemne wrazenie. Generalnie ciezko porownac te dwie fotki bo sa zrobiona na roznych ogniskowych oraz roznia sie rozmiarem (6Mpx v 8 Mpx). Szkoda czasu na takie testy, lepiej isc powocic. A mi sie tak spodobalo zdjecie z D50, ze postanowilem zmienic system ;)
Robilismy na roznych ogniskowych i przeslonach.Cytat:
Do tego rozne balanse bieli i za kazdym razem efekt byl taki sam - Canon = spore szumy, Nikon = znikome. No mam to czarne na bialym, wiec mam gdzes czytanie teraz i ogladanie jakis tam obrazkow na dpreview, skoro moge sam natrzaskac z kumplem tysiace zdjec i je porownac :/ Niestety, jego pucha wypada lepiej. No ale coz, teraz juz nic nie zmienie ;-)
Simon z Twoim Canonem jest cos nie tak. (TAKICH SZUMOWO TO W ZYCIU NIE WIDZIALEM ;))
Podesle Ci wieczorkiem moje zdjecia przy podobnych warunkach przy ISO 1600.