Pobierz kodek do Windowsa (Microsoft Camera Codec Pack ) i będziesz mógł bez problemu przeglądać RAWy normalnie w zwykłym folderze jak zwykłe JPG.. jeżeli masz na myśli tylko ich podgląd..
Wersja do druku
Pobierz kodek do Windowsa (Microsoft Camera Codec Pack ) i będziesz mógł bez problemu przeglądać RAWy normalnie w zwykłym folderze jak zwykłe JPG.. jeżeli masz na myśli tylko ich podgląd..
Kolega napisał wcześniej, że chce obrabiać te pliki w starym Photoshopie CS4, więc kodeki do Windy nie załatwią sprawy :(
Cs 5 wypluwa coś takiego ..
więc jedynie pozostaje convert
albo jak pisano wersja PS CS 6
Dla tych co poszukują wtyczki camera raw obslugujacej PS CS 6 i aparat Canon 6D zapraszam tutaj programy - kkocis - Chomikuj.pl - wystarczy pobrac, rozpakowac i zainstalowac bez zadnych kombinacji, podmieniania plikow itp
W PS CS4 pozostaje tylko DNG Converter.
W PS CS6 bez zadnego kombinowania, wystarczy byc podlaczonym do sieci i samo sie "updatuje".
Bardzo proszę i Pozdrawiam.
Właśnie mam ten problem. CS5 i raw z 6D. Nie wiem czemu próba uaktualnienia CS nie przynosi rezultatu(serwer nie odpowiada). CS5 mam legalny. Czy muszę konwertować do DNG czy jakoś przy pomocy CS5 mogę je bezpośrednio obrabiać?