Odp: Co wybrać 7D / 60D / a może 50D
Do autora wątku - bierz cropa, do przyrody i ptaków w zupełności wystarczy. Jak biznes rozkręci się, dokupisz pełną klatkę, która po kilku zleceniach zarobi na siebie. Jako "ślubniak" i tak musi mieć zapas, więc crop będzie jak znalazł. Jak biznes się nie rozkręci zostaniesz z cropem lub go sprzedasz i skompletujesz sobie jako amator FF z budżetowymi L-kami. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
flankerp
Ewentualnie 1DX który zapewni Ci to wszystko za jednym zamachem...
Pewnie 5D MK III też by mu wystarczył :)
Panowie decyzję podjąłem taką że wstrzymam się z zakupem aż pojawi się 7DII i 70D zobaczymy co to będzie warte i jakie ceny sobie wymyślą :)
Jak będzie mi się podobać to łyknę coś nowego a jak nie to 7D tak myślę na chwilę obecną .
Może przyszłość okaże się łaskawa i mi się interes dobrze rozkręci to do kupie tak jak panowie doradzają FF , bo i tak będę musiał kupić drugą puszkę , puki co to za darmo pstrykam .
pozdrawiam
Dobra decyzja! Sam czekam na to co zaoferuje 7d2 i 70d. Obecnie posiadając 7d bez namysłu brałbym 50d a zaoszczędzoną kase przepił/wpakował w szklarnie ;]
Jeżeli 70D pójdzie tropem 60D, to już lepiej będzie wydać kasę na 7D mk1/2.
Orientuje się ktoś kiedy dokładnie ma odbyć się premiera nowych puszek ??
Cytat:
Zamieszczone przez
C80
Jeżeli 70D pójdzie tropem 60D, to już lepiej będzie wydać kasę na 7D mk1/2.
własnie za to uwielbiam to forum - i tak przed każdą premierą; wieszanie psów na podstawie wróżenia z fusów a potem okazuje się że całkiem fajna puszka wyszła...8-)
Tam jest takie magiczne słowo "jezeli". Wiec dodam, "jezeli" natomiast pójdzie w kierunku 40D to będzie hit. :P
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
własnie za to uwielbiam to forum - i tak przed każdą premierą; wieszanie psów na podstawie wróżenia z fusów a potem okazuje się że całkiem fajna puszka wyszła...8-)
Nie przypominam sobie euforii po premierze 60D ;).
Wielu nawet twierdziło że 50D jest lepszą puszką od 60D. Spotkałem się również że stwierdzeniem że 50D to okrojona wersja 7D ale zabijcie bo nie wiem gdzie to wyczytałem.