Gratuluję pomysłu i wykonania. Rewelacja!!! Oglądając takie projekty, dochodzę do wniosku, że jestem "analfabetą". Ale cieszę się, że inni mają dar "Pisania". Mnie pozostaje czytanie...
Pozdrawiam i życzę Powodzenia.
Wersja do druku
Gratuluję pomysłu i wykonania. Rewelacja!!! Oglądając takie projekty, dochodzę do wniosku, że jestem "analfabetą". Ale cieszę się, że inni mają dar "Pisania". Mnie pozostaje czytanie...
Pozdrawiam i życzę Powodzenia.
obejrzałem z przyjemnością :)
a gdzie są te sceny z ostatnich sekund poprzedniego filmu "jesiennego", na których chatka Puchatka była cała pod śniegiem? :) one zrobiły na mnie największe wrażenie... i też przeszkadzają mi napisy przez ostatnie 1/3 filmu...
Ja obejrzałem sobie Zimę i pozostałe z serii. Przyłączę się do wypowiedzi kolegi. Mi pozostaje jedynie poczytać, a tym którym stwarzają problemy napisy proponuję dwa rozwiązania:
- wyłączyć
- nagrać własną wersję i wtedy poddać krytyce
Napisy są w tym przypadku formą podziękowania za wsparcie materialne, moralne itd. Nie każdy ma super zaplecze i w kieszeni pełno kasy. Ci chłopacy zrealizowali w krótkim czasie 3 krótkie filmiki których głównym tematem są Bieszczady, więc niech się znajdzie taki który z równym poświeceniem stworzy coś takiego. Do tego samemu jeszcze obrobi i skleci muzykę. Ja zaś zdecydowałem że wesprę następną część, jeżeli będzie ku temu okazja.
Od lat wyłącznie fotografuję. Filmowaniem się wręcz brzydzę. To po prostu nie moja bajka. Jednak timelapsy staną się chyba moją nową dziedziną wieloletniej pasji.
Brawo Panowie!
Genialne realizacje
Znowu bardzo przyjemnie się oglądało.
Szczególnie 1 rzecz zrobiła na mnie wrażenie: topniejący i znikający śnieg w 1:52 z prawej strony kadru. Niby szczegół, ale najbardziej zapadł w pamięć :wink:
Film moim zdaniem ładniejszy od poprzedniego, ale zbyt monotonny. Od trzeciej minuty czekałem na zamieć, a jak już się pokazała nie zrobiło to oczekiwanego wrażenia.
Były też 2 rzeczy, które mnie drażniły. Po pierwsze widoczny cień slidera w 4:48. Jest to coś, czego bardzo nie lubię i jest to dla mnie spore niedopatrzenie :!:
Poza tym nie najlepiej wyszła 'szalejąca' nad strumieniem mgła, ale to mniej ważne.
O napisach już inni pisali.
Ogólnie jest dobrze, ale jak Kuba1 czuję lekki niedosyt. O ile w pierwszej części narzekałem na przekombinowane efekty, to uważam, że w tej nawet by pomogły. Pewnie wtedy też bym na to uwagę zwrócił, ale film byłby bardziej dynamiczny i ciekawszy.
Przyznam, że jak zobaczyłem napisy i ile czasu zostało do końca, to tylko przejrzałem ujęcia i wyłączyłem, bo dalej wyglądało to tak samo i nie było nic nowego. A szkoda.
Tak czy inaczej podobało się i czekam na następną część. Szczególnie, że wiosna pozwala na pokazanie wielu przemian, więc oczekiwania rosną :twisted:
Brawo! Kapitalne filmy , obejrzałem je już po dwa razy i myślę ze jeszcze do nich wrócę.
Czekam z niecierpliwością na wasze następne projekty.
Pozdrawiam.
jestem pod głębokim wrażeniem :)
zima, jeśli film ma promować region, to może fragment z nartami ? ale to tylko takie moje...
Bardzo ładne tym bardziej, że lubię Bieszczady.
Jednej rzeczy jednak mi brakuje - pokrywania się śniegiem, myślę że mogłoby to być bardzo widowiskowe. Tym bardziej mi tego brakuje, że ostatnia scena jesieni (ta przed napisami, nie chodzi o zajawkę zimy po napisach) jakby zapowiada, że na początku zimy właśnie spadnie śnieg.
Może na wiosnę uda się zrobić topnienie.