Odp: [TEST] ZEISS Makro-Planar T* 100/2
Tak samo mam z 50/1.4 :-)
A ja używam to szkło z matówką eg-s na 5dII i jest bardzo komfortowo (lepiej z niz bez) :grin:
To może jeszcze 50/2? Ciężko znależć dobry test tego szkła, podobno bije 1.4 na łeb
Eee, no niezupełnie "na łeb", poniżej wartości f/2,0 50/1,4 jest lepszy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Majkes
To może jeszcze 50/2? Ciężko znależć dobry test tego szkła, podobno bije 1.4 na łeb
Zdecydowanie tak :grin: mam i wg mnie jest to jedna z najlepszych 50 (miałem/testowałem canon 1,4:1,2, sigmę 1,4).
koraf może sam napiszesz parę słów? Mam jakieś chore parcie na to szkło sam nie wiem czemu. Jak duża jes tróżnica między 1.4 a 2.0 na 50mm, jak jest z jakością wykonania, czy nie przeszkadza ci brak pierścienia przysłony (nikonowe wersja mają, bardzo mnie to dziwi)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Cisza taka jakaś. Nikt nie chce żadnych Rawów oglądać ? :)
Na co komu RAW'y, fajnie by bylo jednak gdybys fotek do tekstu nie obrabial, bo wiesz dobrze ze ladnie to robisz wiec zapewne i z kiepskiego szkla wyciagnal bys ladne kolory i kontrast ;) No chyba ze to sa surowe zdjecia ktore jedynie pomniejszyles, to zwracam honor ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Na co komu RAW'y, fajnie by bylo jednak gdybys fotek do tekstu nie obrabial, bo wiesz dobrze ze ladnie to robisz wiec zapewne i z kiepskiego szkla wyciagnal bys ladne kolory i kontrast ;) No chyba ze to sa surowe zdjecia ktore jedynie pomniejszyles, to zwracam honor ...
Ale większość fotek to są jpgi z aparatu (pomijając portrety).
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Zdecydowanie tak :grin: mam i wg mnie jest to jedna z najlepszych 50
mialem, potwierdzam
mario skoro potwierdzasz, to czemu już go nie masz :?: