To ostatnie jest najlepsze. Co nie oznacza, że jest dobre. Gałązkę trzyma nie w tym ręku. Pomyśl dlaczego?
Wersja do druku
To ostatnie jest najlepsze. Co nie oznacza, że jest dobre. Gałązkę trzyma nie w tym ręku. Pomyśl dlaczego?
Podoba mi się, że się nie zniechęcasz i cały czas próbujesz. Na pewno przyniesie to efekty. Dwa ostatnie wydają się najciekawsze.
nikt nie napisał, że modelka jest b. fotogeniczna
Widzę, że jest coraz lepiej.
Poszukaj sobie i przeczytaj "Twarzą w twarz z obiektywem Sztuka fotografowania ludzi - Rick Sammon"
Książkę czyta się szybko i przyjemnie. Znajdziesz w niej wiele wskazówek i przykładowych fotografii, "podanych" łatwym językiem.
Dziękuje za opinie :) A książkę bardzo chętnie przeczytam :)
Dam Ci radę, wywołaj te same fotki w Capture One lub w DPP i porównaj je między sobą, lightroom jest bardzo dobry, ale sprawia ogromne problemy w kolorystyce Canona. Kolor skóry u Ciebie jest za czerwony. I tak jak pisał ktoś wcześniej, bez skalibrowanego monitora nie nauczysz się obrabiać zdjęć z poprawną kolorystyką, kontrastem itd., to co zrobiłem poniżej u Ciebie może wyglądać za agresywnie a na neutralnym monitorze dobrze;)
W lightroomie bawisz się suwakami jak ja kiedyś, a to podkręcę fiolet a to magentę i wychodzą różne kwiatki z kolorkami skóry, ust itp.