Ale 14mm było chyba kiepsko skorygowane geometrycznie, a dobra geometria, jak najmniejsze winietowanie i wycięte aberracje chromatyczne to podstawa w obiektywie T/S.
Wersja do druku
Na fejsie pojawiały się foty z tego szkła.
https://www.facebook.com/media/set/?...5153113&type=1
strasznie jestem ciekawa jak to urządzonko będzie hulać. pytałam w foto-tipie kiedy będzie, u nich już w marcu przyszłego roku, także będzie można podejść i pomacać :) na temat ceny niestety wiadomo tyle ile do tej pory, czyli nic ;)
Ten obiektyw na razie można rozpatrywać jedynie w kategoriach teoretycznych. Przesunięcie premiery nie wróży nic dobrego, no ale może solidnie przetestowali i na podstawie również komentarzy w sieci robią jakieś poprawki :) Lepiej tak, niż wypuszczać na hurra i potem się martwić.
Jakieś nowe wieści na temat tego szkła?
Ja czekam z niecierpliwością. Mam nadzieję, że nie będzie kosztował kokosów i będę mógł sobie na niego pozwolić:)
Ostatnia wiadomość, jaką pamiętam, dotyczyła daty premiery w marcu albo w kwietniu. Ceny nie podali, prywatnie niezmiennie uważam, że będzie to około 4 tysięcy zł.
Chyba zwariowałeś ;)
Ja mam głupie nadzieje, że pod koniec wakacji będzie można go wyrwać za 3000. Wiem, że może nierealne ale nadzieje umiera ostatnia.. :P