Odp: 5D czy 60D czy 650D ....
Odkopię wątek.
Znajomy kupuje pierwszą lustrzankę i zapytał mnie o 650D. Odruchowo poradziłem mu, żeby rozważył 60D, który lepiej leży w ręku i jest niewiele droższy. Gość chce się fotografią zajmować bardziej ambitnie niż tylko okazjonalnie.
I teraz pytanie, jaka jest Wasza (użytkowników tego sprzętu) opinia. Lepiej kupić 650D jako nowsze, ale trochę mniejsze body czy 60D?
Pytam czysto teoretycznie, bo co prawda fotografią sam sie zajmuje od kilku lat, ale chciałbym poznać odczucia innych. Nie miałem wielkiej styczności z tymi body - 650D w ręku nie miałem, 60D fotografowałem raz z rok temu.
Powiem tak... zaczynałem od 450D i kupując pierwszą lustrzankę z obiektywem KITowym sukcesywnie dochodziłem do tego co mi jest potrzebne.
Myślę, że 650D byłoby dobrym wyborem. Nie chce pisać, że NIE... OD RAZU 60D... po co? Uważam, że z 650-tki będzie bardzo zadowolony.
Różnicę cenie spokojnie może przeznaczyć na akcesoria. Takie moje zdanie.
Najbardziej będzie Ci pasowało 50D :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Najbardziej będzie Ci pasowało 50D :)
Myślałem, że Matsil jako posiadacz tej puszki sam mu podpowie :wink:
Nie pisałem o tym modelu celowo, by nie być posądzonym o zmianę tematu... jak to zawsze bywa... człek pyta o sprzęt a wszystko i tak zawsze się kończy na 1Ds :wink: