zobacz sobie aurore digis i fusion (jedna przekracza Twoj budzet o 200zl druga niestety o 500, ale za to ma naprawde niezla regulacje regulacje, mozna ja bardzo mocno skrecic)
to to samo co Fomei, bardzo dobre lamy i dobrze wykonane
Wersja do druku
zobacz sobie aurore digis i fusion (jedna przekracza Twoj budzet o 200zl druga niestety o 500, ale za to ma naprawde niezla regulacje regulacje, mozna ja bardzo mocno skrecic)
to to samo co Fomei, bardzo dobre lamy i dobrze wykonane
Jeżeli wcześniej korzystałeś z Gemini 500R to przy budżecie 1.500 zł za lampę z softem jednym z ciekawszych pomysłów będzie Aurora Orion ,serie Digis albo Fusion byłby jeszcze lepsze ze względu na regulację ale kosztują już więcej. Generalnie sprzęt Aurory jest jak najbardziej godny uwagi a kosztuje trochę mniej niż Bowens.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Pytanie moje czy warto dołożyć do tej lampy? [Aurora Digis]
Lampa studyjna Aurora Digis 400Ws WSLB-AR-D400 - Lampy Błyskowe Studyjne - Fripers.pl
Czym dokładnie przewyższa model Orion?
Czy lepiej zostać przy Orion?
Tak jak jest napisane są one kompatybilne z softboxami, garnkami etc Bowensa?
Digis ma mocniejszą lampę modelującą 150W a z tego co pamiętam można tam wcisnąć jeszcze mocniejszy halogen. Musiałbyś się o to dopytać. Poza tym to wytrzymała lampa do pracy w studio. Szklaną osłonę palnika masz w standardzie. Orion na pewno jest mniejszy gabarytowo, łatwiej go transportować. Jeżeli planujesz wziąć 400Ws a uważasz że przyda Ci się bardzo mocna lampa modelująca to Digis. Chociaż Orion i tak ma porządne 100W.
Dziękuję za odpowiedzi. Decyzja padła na Aurora Fusion 600Ws. Trochę przekroczyłem budżet ale cóż :-)
Czołem!
Mam podobny problem - jeśli można to nazwać problemem.
Włodarz firmy, w której pracuję, chciałby wykorzystać moje umiejętności do stworzenia porządnego katalogu produktów.
Przedmioty do fotografowania byłyby różnej wielkości - przewaga jednak jest tych mniejszych.
Mam tylko 430EX II. Dotychczas zdjęcia robiliśmy na stole zbitym ze sklejki na który była spuszczona roleta koloru białego. Dawało radę, ale był problem z oświetleniem. Nie wiem teraz, czy rozwijać pomysł stołu (w jakie lampy się doposażyć?) czy iść w stronę namiotu bezcieniowego + lampy.
Nie wiem po prostu, co zda lepiej egzamin. Jakie Wy macie z tym doświadczenia?
Ja swoje domowe studio zrobilem za ok 400 zl. W zestaw wchodzily 3 statywy do lapm, 3 biale parasolki, stól bezcieniowy z bialym tlem, trzy lampy. To wszystko kosztowalo mnie wlasnie te 400. Wiadomo, ze nie byl to jakis sprzet z pierwszej polki ale sprawdzal sie bardzo fajnie. Siedze teraz w pracy wiec nie mam czasu na szukanie tych wszystkich rzeczy w necie, ale jak wroce do domu to postaram sie wkleic jakies linki.
pozdrawiam
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki!
Trzy parasolki:
SE25 PARASOLKA 50cm BIAŁA ROZPRASZAJĄCA DYFUZOR (2587084779) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Trzy statywy:
STATYW STUDYJNY OŚWIETLENIOWY 72 - 230 cm Wawa 803 (2595907137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Stół bezcieniowy:
Profesjonalny STÓŁ BEZCIENIOWY 130/60,5cm +plexi (2552848594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Lampy:
nie mogłem znaleźć ich na allegro, ale mam dokładnie te ze zdjęcia
STUDIO w DOMU : lampa 45Ws statyw 225cm parasolka (2608539975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Sklep z tym sprzętem miałem niedaleko domu więc zapłaciłem za sam towar bez przesyłki.
Myślę, że na początek coś takiego to bardzo fajna sprawa :)
pozdro
To troszkę za dużo (chodzi o gabaryty). Nie mam tyle miejsca w domu :/
Myślałem o czymś takim może..
Fotoivy Zestaw bezcieniowy Quantuum LH-30 Szczecin (2591022906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co sądzicie?