To świeżak widzę (ten e-mail), bo googlowałem 10 dni temu jak do mnie pisał i nic jeszcze nie było :)
Wersja do druku
to akurat polega na czym innym i niedługo będą płacze i zawodzenie po kolejnym sklepiku, który pobrał na konto grube setki tysięcy i nie zrealizował zamowień bo "zamiary miał dobre ale jakoś mu nie wyszło". odda w świetle kamer kilka tysiaków, każdemu po kilkadziesiąt złotych i jest ok - zamiary ma czyste.. temat rzeka i przybywać takich będzie nadal dopóki, dopóty jest masa naiwniaków, dla których priorytet to kilka złotówek oszczędności.
do mnie też odezwał się ten koszalinekkkk jak kupowałam ostatnio C 17-40 - przysłał mi sample ściągnięte z neta /w exifie miałam że strony www.slrlensreview.com/ - mail ten sam jak u Darka - konto na o2.pl
ja już nie odpisywałam mu nawet, bo stwierdziłam że ktoś sobie jaja ze mnie robi
Otrzymałem mail z adresu gebalnik@o2.pl bodaj w kilka godzin po wystawieniu ogłoszenia na giełdzie o chęci zakupu C24-105. Koleś proponował zakup nowego obiektywu z fakturą za 2600 i jako swoje miejsce zamieszkania podawał Lublin. Jakoś życie mnie nauczyło, że okazyjnie to można dostać w paszczę, więc ten okazyjny zakup w ogóle pominąłem w rozważaniach.
Dopłaciłem kilka stówek i w ciemno wysłałem kasę na konto do Krotoszyna do naszego forumowego Kolegi :-) W ciągu 24 godzin miałem na miejscu wyselekcjonowany egzemplarz obiektywu.
Stąd morał jest prosty, każdy z nas ma swój rozum i sam decyduje gdzie i komu wysyła pieniądze. Okazja i głupota zaś czynią złodzieja.
Nie każdego stać na zakup nowego szkła ;/
Od czytania tego wątku powinien zaczynać każdy kupujący.
Choć dwa dni temu w EKG (Tok -fm) usłyszałem gorzką prawdę, że :
" nie ma lepszej redystrybucji dochodu narodowego jak od głupiego do mądrego"
Ale może to tu nie pasuje, bo wkońcu czy mądrym można nazwać oszusta?