Bo to inny sprzęt na moje oko Hasselblat \neq Phaseone, chyba że się mylę.
Wersja do druku
Bo to inny sprzęt na moje oko Hasselblat \neq Phaseone, chyba że się mylę.
A relacje z ze sprzetem w pracy wszyscy widzieli ?
http://www.phaseone.com/upload/fashion_vol2_small.mov
a cenę tej przystwki widziałeś? ;-)
Sorry za lamerke ale PhaseOne to rozumiem tylko przystawka tak ? I co ładuje się ją do np jakiejś analogowej Mamiyii i juz jest cyfowy średni format ? :roll:
zakładasz ją zamiast kasety z filmem na tył np. RZ67 lub hassela i masz cyfrowy tył - zwykle podłącza się*to od razu kablem do kompa. phase one robi C1 PRO i bliźniaczy C1 DB. w jednym i drugim możesz sobie wywoływać te RAWy tak jak z cyfry, tylko pliki wielgachne... no i przystawka w cenie... uff.Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Wszelkie ropzpatrywanie ceny w kontekscie domowego buzdetu jest gleboko nietrafione. Ja znam przypadki gdzie fotograf za sesje ktorej plonem jest jedno zdjecie na plakat reklamowy jednego z budzetowych dyskontow (w sumie zdjecie nie bralo udzialu w zadnej wielkiej akcji reklamowej, taki sobie plakat okolicznosciowy - bodajrze na swieta) bierze 60 tysiecy (oczywiscie trzeba miec pozycje na rynku). Taki aparat sie ceni w kontekscie pracy zawodowej, i wtedy to jest juz zupelnie inna perspektywa, tak samo jakby porownywac domowy roachunek za telefon, z rachunkiem nawet tylko sredniej wielkosci firmy.