40D to zupełnie inna bajka jeśli chodzi o obsługę. Ale z drugiej strony to też tylko APS-C i to dość stary. Wolałbym jednak 600D.
Wersja do druku
Jak kolega Kolekcjoner napisał, nie ma wielkiej różnicy między 500D 550D i 600D poza dodatkami software'owymi (bajery dla filmów czy obsługa zdalna lampy) i gibanym ekranem :) a i wszystkie maja procek Digic 4 więc technicznie nowsze od 40D. Nie mówie o ergonomii, bo tutaj 40D wypada lepiej jednak ogólnie to już leciwy sprzęt i bardziej już bym się skłaniał w kierunku 50D.
Suma sumarum kup coś z tych trzech xxxD i fajne szkło, będziesz zadowolony. Najlepiej nowe, zawsze rok spokoju :D
Z XXXD to 600D, bo czemu by nie. Ale porównywałem go ostatnio z moim 40D no i niestety... przy tej różnicy w cenie XXXD traci dla mnie sens - bezapelacyjnie.
To ja chętnie od Ciebie taki egz odkupie za 500zł, szczególnie z wazną gwarancją. :mrgreen:
Nawiasem mówiąc w ubieglym tygodniu sprzedała sie absolutna nówka za 1850zł więc można i tak, tylko trzeba śledzić aukcje. :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak jak Koledzy wcześniej pisali dołożono sterowanie lampami zewnetrznymi i odchylany wyświetlacz. Reszta bez zmian.