50/1,2 to piękne acz "trudne szkło".Mam je juz przeszło dwa lata.
Kto wie czy nie najciekawsze i nie najlepsze ze stałek Canona.Nie kupiło mnie od razu,
a teraz coraz częściej po nie sięgam...Dziwny jakiś jestem :confused:
Wersja do druku
50/1,2 to piękne acz "trudne szkło".Mam je juz przeszło dwa lata.
Kto wie czy nie najciekawsze i nie najlepsze ze stałek Canona.Nie kupiło mnie od razu,
a teraz coraz częściej po nie sięgam...Dziwny jakiś jestem :confused:
@ARN jako stary landszafciarz robię zdjęcia tylko wtedy jak jest pogoda na polara :) a że pogoda ostatnio bardzo ładna to polara nie ściągam. Poza tym nawet w pochmurne dni polar bardzo ładnie nasyca zieleń. Oczywiście generalnie robię z polarem jak ma to zastosowanie, a w reszcie przypadków polara zastępuje UVką
W sumie ja też robię tylko na małych dystansach i 50 mm to chyba maks, kiedyś próbowałem robić setką, ale byłem za daleko i dziecko mnie nie widziało i tym samym nie patrzyło w obiektyw, oczywiście takie zdjęcia też mają swój urok, ale i tak wolę 50. Poza tym na 100 mm trudniej mi kontrolować błysk, który ma tylko rozświetlać cienie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy moglibyście mi rozwinąć na czym polega ta trudność ?
Autorowi gratuluję odwagi (serio) a Canonowi braku chęci by wreszcie przetłumaczyć ten **** artykuł o asterics button (AF-On) na wszystkie języki krajów, w których oficjalnie sprzedają aparaty, dzisiaj to już chyba w postaci 720p, wrzuconego na YT.
Fakt, że takiego czegoś jeszcze nie ma jasno utwierdza mnie w przekonaniu, gdzie ma was korporacja i/lub polski oddział.
/edit/
Ostatnie zdanie o użytkownikach korpusów aps-c wyciąłem, bo chyba sam siebie bym zbanował.
anyway:
http://www.learn.usa.canon.com/resou..._article.shtml
Nie jestem zadowolony z efektów jakie uzyskuję.Mam wrażenie że nie wykorzystuję właściwie jego możliwości.Więc dla mnie trudne :oops:Cytat:
Czy moglibyście mi rozwinąć na czym polega ta trudność ?
Ale się nie poddaję :).Jedni mają tak inni inaczej :idea: