-
Naprawdę, jest tak, że jest coraz lepiej :mrgreen:
Po przesiadce z Fuji S9600 na lustro na nowo musiałem się uczyć wielu rzeczy...
Owszem, wszystkiego trzeba się nauczyć, z tym, że z kitem nie miałem takich problemów jak z 50 / 1.8 a AF w aparcie ciągle ten sam.
Wcale nie odnoszę się do prędkości AF, to zupełenie odrębna kwestia, przynajmniej dla mnie.
Tak na marginesie ostanio miałem okazję "testować" Sigmę 70-300 tu jest dopiero masakra z AF... mimo, że w aparcie dalej ten sam ;)
-
Tak jak piszesz , ale po pierwsze genialna cena ,po drugie trzeba dobrze fotografowac tym co sie ma.Nie ma wyjścia.
Np.50/1,2 L które bardzo lubię to jest dopiero złosliwiec.Bez Pracy włozonej w poznanie i przyzwyczajenie się,wykończy każdego.Ale jak już sie pozna wynagradza wszystko.
Ale ile w zwiazku z tym głosów zawiedzionych.A to po prostu trudne szkło.
-
Zgadza się. Generlanie IMHO jasne szkła, to wbrew pozorom szkła trudne, szczególnie jak się pracuje na dużej dziurze, dlatego też moje zdanie jest takie, że Kolega artirus zdecydowanie bardziej skorzysta w chwili obecnej na lampie, niż 50/1.8 w kontekście fotografowengo Obiektu jakim jest dzieciaczek, aczkolwiek z lampa to też nie taka prosta sprawa, o czym na forum również wiele...
Jestem ciekaw co w końcu kupisz artirus?
-
Bierz obydwa tzn. 50-tkę i lampę, w pierwszej kolejności jednak moim zdaniem lampę (tanio i dość dobrze wyjdzie np. Nissin, a wtedy może i na obeiktyw starczy...)
-
Witaj
Jeśli się nie upierasz koniecznie przy C50/1.8 to może rozważ możliwość sprzedania C18-135. Wtedy proponuję kupić T17-50/2.8 i lampę 430EXI/II.
Będzie wilk syty i owca cała:-D.
Pozdrawiam
Mirek