One takie są - żadnych negocjacji jak z żoną :mrgreen:.
Wersja do druku
nie pisałem, że mam silnik 2,5l mam 2.0 primere pali 9l benzyny lub 11 gazu
miasto jak miasto kumpel jadąc do pracy jedzie przez centrum Łodzi w godzinach szczytu
szuler no to niezły wynik, swoja drogą ciekawy jestem jak wyglada twój styl jazdy że tylko tyle Ci pali.
Ja jeżdżąc 1,9 dość spokojnie i głownie w nocy mam10l/100km -mowa o benzynie 115km
tankowałem ON verva - silnik jak by ciszej pracuje, ale spalanie takie samo jako na normalnym ON... - więc po co przepłacać. BIO nie zatankuje bo za bardzo mi śmierdzi przypalonymi plackami/naleśnikami. Przy spalanie 7litórów/100km ropniaka o zawrotnej mocy 75KM i masie ponad 1200kg nie mam co marudzić, pamiętajcie zawsze można sobie VAT odliczyć z ropki i jest taniej.
A mnie Honda CRV pali 9l benzyny (niewiele miasta).
Natomiast Toyota RAV4 3.5l 269KM V6 pali 12.4l w miescie. To jest technika a nie jakieś tam niemieckie smierdziuchy i turbo wynalazki. :mrgreen:
A powaznie, to jak ktoś jest zdolny i ma tzw. ołowianą stopę to i 20l spali.
Az dziwie się ze temat jeszcze istnieje, i modzi go nie zamknęli tak jak by to było kiedyś.
Benia jest dobra zima (przy odpalaniu), ropniak latem (w korkach).
Wiadomo że trzeba unikać złego paliwa, po 3-4latach na lpg filtr nie był jakoś bardzo brudny ale to zaleta dobrego gazu.
Wiem wiem ale jeszcze nie tak dawno pamiętam sytuacje gdzie zamykano watki nie związane z foto, sam byłem bardzo przeciwny temu. Jeden z modów nawet pokazał czym się kończy taka wolność czytaj wątek o muszli klozetowej.
Bo forum a raczej inni userzy mogą pomóc radą czy słowem w takich czy innych poważnych tematach, a nie dowcipem znudzonego wielbiciela kawałów:/ bez obrazy.
I jak pokazało mamy też specjalistów z innych dziedzin od których można sie dowiedzieć wiele rzeczy:) i bardzo dobrze !!!! Wartość dodana co prawda nie foto ale bardzo przydatna przy foto.
Wracając do ON vs PB+LPG, możecie polecić jakiś dobry rzeczowy poradnik jak prawidłowo obsługiwać LPG i ON ?
Bardzo wiele problemów właśnie z tego wynika, z niewiedzy użytkownika.