Jasność, widze jasność...
Czyli koleś z Allegro miał rację...
Bez pilnika się nie obejdzie :)
Wersja do druku
Jasność, widze jasność...
Czyli koleś z Allegro miał rację...
Bez pilnika się nie obejdzie :)
Polecam Pana Kubiska z Allegro, solidna firma. Podpinałem u niego te pierścienie i wszystko działało jak należy. Ale ja nie mam szkieł EF-S. Jeżeli pisze, że na takich nie działa to z całą pewnością tak właśnie jest. A te Kenko bardzo solidnie wyglądaję. Zresztą to dobra firma, mam ich TC 1.4 i wszystkim gorąco polecam.
witam
chcialbym zakupic pierscienie posrednie do makro firmy marumi badz tez kenko,oczywiscie zdaje sobie sprawe ze najlepszym rozwiazaniem bylby obiektyw do makro, ale niestety cena :)
co myslicie o tych pierscieniach?
pozdrawiam
Repsol
posiadam pierscienie marumi i jestem zadowolony :) ale to tylko kawalek plastiku i metalu.. wiec zasadniczych roznic nie powinno byc pomiedzy innymi firmami (w moich bez pilowania nie da sie podlaczyc obiektywu APS-C)
Było tu ostatnio bardzo dużo na ten temat. Poszukaj trochę :)
http://canon-board.info/showthread.php?t=13112
http://canon-board.info/showthread.php?t=13294
to tylko niektóre linki.
Da się podłączyć obiektyw do APS-C !!!!! Bez piłowania nie da się podłączyć obiektywu EF-S . Wszystkie sigmy , tamrony i inne szkła przeznaczone do APS-C da się założyć .Cytat:
Zamieszczone przez alx_80
hmmm racja :) ale mi chodzilo o szkla robione tylko pod aps-c (czyli np EF-S u canona itd) wiec w tej kwestii sie zgadzamy :) z tym ze nie wszystkie tamrony i inne szkla przeznaczone do APS-C da sie zalozyc (tokina 12-24 np)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Mozna zalozyc tylko te obiektywy ktore dzialaja z FF :)
chociaz nowsze wersje pierscieni posrednich nie maja juz takich ograniczen :)
Wszystkie tamrony , sigmy itd da się założyć pomimo tego , że są przeznaczone dla APS-C :) Tylko CANON EF-S ma wystającą dupkę , która nie wchodzi do pierścieni .Cytat:
Zamieszczone przez alx_80
:) hehe no z ta wystajaca dupka to przesadzili :) w kazdym razie bez bicia przyznaje sie do bledu :oops: :) bylem pewny ze to przypadlosc wszystkich obiektywow robionych pod cropa :roll: :)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
...ale podobno czlowiek cale zycie sie uczy a i tak glupi umiera :):):)
pozdrawiam :cool:
czyli generalnie zakladam ze makro z tychze pierscieni wychodzi calkiem calkiem, czy tak? :)