Qrna, a już się zdecydowałem na Sigme 70-200/2.8 - i co teraz mam zrobić :evil:
Arkan
Wersja do druku
Qrna, a już się zdecydowałem na Sigme 70-200/2.8 - i co teraz mam zrobić :evil:
Arkan
cena 580EX znana???? moze sie jeszcze rozmysle do soboty nabycia 550EX
na wiosne planuje cos kupic albo 1D MarkII lub wlasnie 20D i wtedy sprzedam D60 :) kto chetny?
Zdecydowanie najpierw szkla, pozniej body chyba ze stare ci sie rozsypalo lub miales skopane ponad 50% zaplanowanych zdjec z powodu ograniczen sprzetu ;) .Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Tak zgoda, ale raczej chodzi mi o kompatybilność - kupię w tym roku Sigmę, po nowym roku body i co? I się okaże, że se moge podpiąć starego 70-210, ale nie Sigmę :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Możesz podać cechy 1D których brak Ci w 20D? Z góry odpowiem, że chyba tylko AF system. Jak uważasz ile kosztuje używany w Polsce? W Stanach piszą, że warto kupić 1D w stanie bdb za max. $2k. Uważasz że znajdziesz używanego w stanie bdb. w Polsce?Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Ja chciałem kupić np. Marka, ale powiedziałem sobie nie. Kupuje 20D. Jeśli AF będzie syfiasty w słabym świetle to sprzedaje i już definitywnie Marek
co do lampy -> kolesie z lighting forum nie zawiedli :mrgreen: W porę się pozbyłem duetu 420/550 :mrgreen: :mrgreen:
gietrzy: to lepiej od razu bierz Marka bo napewno będzie lepszy. ;)
Dzisiaj trzymałem go w łapkach - rewelacyjny jest - po prostu perfekt dla mnie.
Nie sądzisz że już by o tym głośno krzyczeli ? Raczej nie mieli by powodu trzymać tego w tajemnicy....Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wersja dla niecierpliwych: napisac juz teraz maila do Tamrona czy Sigmy.
Ja niecierpliwy nie jestem... chyba dozbieram na cos z 1.3 i eyecontrol o ile wyjdzie :roll: , a do tego czasu -
Mnie w ogóle E-TTL II zwisa, sądze że to feature głównie dla onanistów ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
BTW: Nie wiem czy zauważyliście że wyszedł analogowy następca 300V (Rebel T2)
panowie, po co wam ten eye control? i tak najczesciej korzysta sie z centralnego punktu gdyz jest to czujnik krzyzowy i lapie znacznie wiecej niz te boczne..
cos w tym jest, ze w serii 1D nie ma tego wprowadzonego... bo niby po cholere? ;-) te aparaty i bez tego sa bajeranckie :D
poza tym eye-control uniemozliwia zastosowania korekcji dioptrycznej - i to jest imo najwieksza wada tego systemu..
To dlaczego w EOS 30 jest korekcja dioptryczna od -3 do +1 ? :roll:
hmm.. no dobra.. zabiles mi cwieka ;-) faktycznie.. :)
problem w tym, iz wg canona, w modelach profi nie stosuja tego, wlasnie ze wgzledu na ograniczenia zastosowania korekcji dioptrycznej.. czyzby sciemniali?