Odp: Telekonwerter EF 1.4 II vs. III
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
...... cena o kenko którą znalazłeś jest jakaś chora kenko w wersji o której piszesz kosztuje na allegro pomiędzy 500-700zł nowy oczywiście......
Może jakiś czas temu albo z inną literką, ale w tej chwili przeszukałem i nie znalazłem poniżej 1150 zł a na allegro nie ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
wajo94
Może jakiś czas temu albo z inną literką, ale w tej chwili przeszukałem i nie znalazłem poniżej 1150 zł a na allegro nie ma.
czas leci, ceny pewnie również, gryzłem temat jakiś czas temu, były i dgx i dg w cenie o jakiej piszę, wiem bo prawie kupiłem, może poszukać w allegro w zakończonych aukcjach :) lub próbować kupić używkę C1.4II.
A takie pytanko ktos używał go z 70-200 2.8 L ? Bez IS! Takowy posiadam a chciałabym go wydłużyć, czy brak ISa sprawi, ze nie pociągnie na takic ogniskowych?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mylkes
A takie pytanko ktos używał go z 70-200 2.8 L ? Bez IS! Takowy posiadam a chciałabym go wydłużyć, czy brak ISa sprawi, ze nie pociągnie na takic ogniskowych?
Tak.
Wczoraj miałem okazję potestować 70-200/2.8 L + TC1.4 III i wg mnie śmiga to bardzo dobrze. Byłem zmuszony fotografować FFem stąd konieczność użycia TC. Głównie w trybie Servo. Nie zauważyłem pogorszenia jakości zdjęć. W tamtym roku testowałem ten obiektyw z Kenko 1.4 i szybko zdjąłem badziewko. Nie dość, że szybkość AF spadła zauważalnie to jeszcze obraz był taki mydlany.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mylkes
Używam C x1,4 II nawet z "biedną" e-Lką 70-200/4 non IS i f5,6 daje zadowalające efekty.
AF działa sprawnie i szybko, jakoś nie dostrzegłem pogorszenia.