Doskonały wybór.
Wersja do druku
Dzięki wszystkim za wytrwałość - bo bez niej... sam bym na ten pomysł nie wpadł. Jeszcze tylko awantura z żoną i mogę powoli realizować plan.
też kiedyś tak chciałem wybrać bo to bardziej opłacalne niż dokupienie szerokiego szkła, ale szkoda mi było cropa w teleobiektywach. apropo żony. może się nie zorientuje? moja dwno już dała sobie spokuj ze sprawdzaniem co mam. wyszła z założenia że mam jeden aparat czarny, jeden obiektyw biały i dwa czarne. wszelkie roszady ją nie interesują byle stan się zgadzał i kolory.
U mnie tego problemu nie ma. Zgadza się tylko ilość toreb na sprzęt. Była jedna i jest jedna.:-D A wybór 5D i 24-105 - będzie Pan zadowolony.
Dokładnie tak, dokonałes dobrego wyboru. Pozostaje tylko wyszukanie dobrej sztuki 5D z niewielkim przebiegiem :)
I ja uważam, że to dobry wybór, a żona powinna być zadowolona Twoim hobby, bo pieniążki można tracić jeszcze na wiele...różnych sposobów, a ten na pewno szkodliwy nie jest. Pamiętaj tylko robić żonie wiele pięknych fotek.
heh ja podobnie popieram wybór, używam takiego zestawu i jestem bardzo zadowolony, proponuje dokupić jeszcze budżetowe 50 1.8 - z 5D naprawde daje radę a przedewszystkim dużo frajdy z zabawą głębią ostrości, oczywiście jeśli nie starczy Ci kaski na 1.4 :)
Teraz już takiej presji nie ma... dokonałem wyboru, tym samym nie myślę o tym tak intensywnie, co prawda pojawiła się druga opcja (zamiast 5dmk1 na 5dmk2) ale tego już mi się przeforsować nie udało.
Tak poza tym wszystkim, uświadomiłem sobie, że największym problemem 7D jest właśnie brak pełnej klatki - co wcześniej jakoś mi umykało.