-
Folia na poważnie
Polecam folie firmy 3M Vicuti . Jest w wer. błyszczącej i matowej. Przyklejana na "zasadzie elektrostatycznej". W każdej chwili można ja ściagnąć bez pozostawiania śladów kleju. Dodatkowo można ją wielokrotnie ściągać i naklejać. Pierwsza taka folie kupiłem ok. 2 lata temu. Idealne zabezpieczenie ekranów. Obecnie mam ja już na kilku urządzeniach. Błyszcząca znacząco poprawia kontrast. Matowa ma zaletę braku odbijania swiatła ( widoczność ekranu w słońcu ). Można kupić wyciętą na praktycznie wszystkie urządzenia. POLECAM.
-
W praktyce aktualnie używam takiej osłony :
OSŁONA LCD do CANON 50D 40D G10 G9 500D 450D 7D(numer 1174709074)
Jest to osłona naklejana na taśmę 3M, a więc nie brudzi ekranu. Jest lepsza i estetyczniejsza od folii z polwęglanu. Posiada własności znacznie droższej osłony ze szkła hartowanego. Można powiedzieć że to rozsądny kompromis, jeśli ktoś potrzebuje tego typu zabezpieczenia - nie szpeci i daje lepsze samopoczucie :)
-
nie wiem czy juz pisalem o folii :mrgreen:
polecam zwykla poliweglanowa folie dostapna na allegro;
nie widac jej jak sie db przyklei i ochrona bdb-mialem tym obklejonego canona 40d + wszystkie dotychczasowe telefony komorkowe; nie pozostawia sladow po sciagnieciu (ja kupowalem u goscia o nicku chyba subzero z wrocka- docinal folie do każdego ekranu)
koszt 10zl...
pzd k.
-
Folie są dobre, sam na swoim 1000D od ponad roku cały czas tą samą, jest już nieco porysowana i po bokach są lekkie bąbelki. Trzyma się i to jest najważniejsze !!!