A ja kupiłem nowego 5d2 1,5 miesiąca temu i mam tylko 1 bad/hot pixel.
Ale nie jestem tak nerwowy. :)
Wersja do druku
A ja kupiłem nowego 5d2 1,5 miesiąca temu i mam tylko 1 bad/hot pixel.
Ale nie jestem tak nerwowy. :)
no a ja mam co najmniej 2 czerwone :/ plus na wiekszych iso bialy i niebieski, [ocenzurowano], wlasnie dzisiaj wieczorem zuwazylem, a co sie okazuje bylo to juz bardzo widoczne na pierwszym zdjeciu wykonanym moim 5DmarkII ale tego nie zauwazylem ale naprawde kole w oczy jeden szczegolnie nawet go na live view widac ciagle, jak robie zdjecie na iso 100 i czas 1/5 to widac a na 10 sekund to juz w ogole kropa czerwona... aparat mam nie caly miesiac, spróbuje go wymienic na nowy ciekawe czy tak sie da, w Saturnie kupowalem. Jest taka opcja ? Bo jesli tak to co mi szkodzi, nowy dadza.
test zrobilem, dekiel na body i pstrykalem i porownalem z moim 40D oto wyniki:
5dmk2 - iso 100 czas 10 sekund - jedna kropa mega widoczna po prawej na dole, druga kropa mniej widoczne tez czerwona po lewej na dole i trzecia kropka jeszcze mniej widoczna biala po prawej na gorze
40D - iso 100 czas 10 sekund - nic, wszystko czarne, zero krop i kropek ( aparat okolo 3 lata, kupiony w sklepie )
Nowego po miesiącu raczej nie dadzą. Co najwyżej wyślą do serwisu, ale to możesz zrobić sam w ramach gwarancji.