satriani, wiec wlasnie należy porównywać.
Wersja do druku
satriani, wiec wlasnie należy porównywać.
No dobra, to moim zdaniem dzisiejsze powłoki na cd-r o wartości np 1 pln są o wiele trwalsze niż cd-r 6 letnich, które kosztowały 30 pln. I ich trwałość chociaż deklarowana przez producentów na 50-70 lat niech wynosi 10-15 lat to i tak jest zarąbiście dużo. Za jakieś 10 lat będziemy pewnie nagrywać foty na blu-ray diskach 10 generacji albo na kawałku przezroczystego plastyku.
Moje zdanie - nagrywać foty na cd-r markowej firmy z niższymi prędkościami np.16-32 x
Oczywiście to moja subiektywna opinia i dobrze się z nią czuję , ale chętnie wysłucham innych głosów w tej dyskusji.
Fajnie, ale teraz pomyśl, że musisz przenieść 500 albo i 5000 cdków na te pink-raje czy cokolwiek... Brrr. ;) Chyba, że zrobią czytnik neutrinowy, który od razu czyta cała paczkę płyt... ;)
[ Dodano: 05-10-04, 10:41 ]
Czy ktoś ma doświadczenie dot. kupowania płyt na allegro? Zawsze brałem normalnie w sklepie (z wyjątkiem lekko kiepskawych DVD). Nie są to płyty podejrzanej jakości?
Tomuś! ale się romarzyłeś :mrgreen:
Zależy. Moi znajomi robią tak, że kupują najpierw 2-3 sztuki i sprawdzają im ID i ogólnie jakość płyty. Jak jest ok, to biorą więcej. Co do ID płyt, to polecają wszystko co wychodzi z MCC (Mitsubishi Corporation).Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A może jakieś linki do zaufanych sprzedawców w takim razie?
[OT] Hej, Tomek, coś zdjęcie na avatarze masz lekko niezgodne z sygnaturką :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Eee, na sygnaturce nie widać, co to za sprzęt ;) Wygląda jak 650... Tylko ten grip. Kompromitacja...
Witam
To jak jest z tym ID ? Jak poznać czy płyta nie jest fałszywką?
A odnośnie płyt, to do Mitsubishi juz się dawno przekonałem i się tego trzymam. Pierwsza płyta Verbatim z 1997 roku piknie sie czyta, a np. basf :evil: ... szkoda gadać, mieli,mieli i nic :(
Verbatim,Sony,TDK i nic więcej, żadne płyty pakowane po milion :wink: sztuk, w te to juz ogóle nie wierzę.
Pozdrawiam
lehoo
Różne programy (np. Kprobe) wyświetlają ID wytwórni, która tłoczyła płytę. A fabryki są lepsze i gorsze. Jakość nagrania można też tym softem sprawdzić.