Tych "panów w strojach sportowych" za taki numer tym statywem obdzielic po razie.
Wersja do druku
Tych "panów w strojach sportowych" za taki numer tym statywem obdzielic po razie.
Na zdjęciu 08 widać głowicę mniej więcej od strony wizjera. Poluzowanie gałki po prawej stronie pozwala przekręcić głowicę tak ,by aparat był w pionie. Gałka wtedy znajdzie się na gorze.Cytat:
Zamieszczone przez Bigmar
Ja kupowałem w funsporcie. Jedna rzecz - warto przed zakupem obejrzeć. Mimo wszytko to chińszczyzna, czasem krzywo wlepiona pozomiczka (i tak jej nie ufam), czasami gdzieś nie tak smaru do głowicy napakowali i chodzi twardo, zamiast płynnie i miękko.Cytat:
Kucać nie musisz ale pewnie wyprostowany zupełnie też nie możesz być..? Mam 186cm wzrostu i powoli rozglądam się za statywem. Jak już będe kupował to chciałbym nie być zmuszany do garbienia się przy zagladaniu w wizjer.. Sherpa 600r i ten funsport 666 są fajne ale chyba o kilka cm za niskie.. Mam racje?Cytat:
Zamieszczone przez cood
funsport666 z maxymalnie wyciagniętą kolumną ma szybkozłączkę na wysokości moich oczu. wiec aby zerknąć w wizjer aparatu musiał bym chyba zrobić dwutakt. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
jutro jak bede mial chwile czasu to moge zrobic fote demonstrujaca wysokosc tego statywu.
a.
O! i taką wysokośc to ja rozumiem! No ale jakbyś miał czas i chęć na taką fotkę to byłbym wdzięczny..Cytat:
Zamieszczone przez cood
Nie narzekasz na jego stabilność?
Mam taki śmieszny statyw First.. Klapnięcie lustra nim często porusza.. :(
Mam taki śmieszny statyw First.. Klapnięcie lustra nim często porusza..
Ja mam taki statyw że boję sie na nim postawić pustego gripa. Statyw (ten)
ma pękniętą głowicę (za mocno dokręciłem kiedyś) i teraz właściwie służy czasem do mocowania halogena.
Też chetnie zobaczę zdjęcia 666, a że mam 195cm boso bez czapki to wysokość też dla mnie ma znaczenie.
O ile doberze wymierzyłem, to wystarczającą wysokość do focenia mam już po podpięciu body z gripem, bo ma to wtedy + 12cm do wysokości statywa. Funsport 666 ma o ile dobrze pamiętam około 165cm więc spokojnie wystarczy, przecież nie focę na baczność.
funsport666
boso ale w czapce :)
jak wspominalem wzrostu mam okolo 185 cm.
a.
No to rewelacja! Wzrost mamy podobny a na zdjęciu oczy masz na wysokości mocowania. Czyli statyw jest idealny długością! Dzięki za fote, przekonała mnie.. Teraz tylko jeszcze bym sobie pomacał taki statywik gdzieś w Wawie.. Musze się rozejżeć..Cytat:
Zamieszczone przez cood
Chwała Ci cood, bo przyczyniłeś się do szybszego podjęcia decyzji.
Kupuję 666 zaraz po niedzieli.
Przynajmniej jeden problem z głowy, a jeszcze plecak został ale to już OT.
Gdzie będziesz kupował tego funsporta?Cytat: