Husky, też mam taką nadzieję :-D
Wersja do druku
Husky, też mam taką nadzieję :-D
Husky, rozbawiłeś mnie:mrgreen:, co prawda tez się uczę i błądzę. ale robaczek ma ciekawy styl:mrgreen:
Fotka trudna w obróbce ze względu na słabe światło, i do tego, było drugie źródło światła z góry - żarówki o bardzo jasnym świetle.
Mam jeszcze pytanie, czy robiąc te zdjęcia w tych warunkach, używalibyście lampy błyskowej, jeżeli tak, to w trybie AV fill, czy manual. Jak robić zdjęcia w świetle mieszanym, przed salą robiłem na AV i lampa w trybie Fill i też ciężko z kolorami, żółte zafarby powychodziły, nawet po ustawieniu balansu bieli. Zrobiłem tez bez lampy i też lipa. Kolega fotograf twierdzi, że tylko z lampa w takich warunkach, ale czy na pewno ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nawet mi się podoba;-), z jednym wyjątkiem, skóra młodego ma za mało magenty, reszta jest OK., zdradź mi recepturę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak sprawdzam sobie pozostałe zdjęcia z innej scenerii, większość ludzi ma przewagę magenty, a z przewagą yellow to rzadkość, czyli te proporcje M-Y z przewagą yellow, to bujda na resorach. Dopiero znaczne odchylenia mogą sugerować, że czegoś może być za dużo.
Recepta - LR pod skórę + zaznaczona i trochę wybielona ściana, potem w PS filtr żółty z odpowiednio dostosowanym kryciem.
Lightroom pod skórę? a możesz mi zdradzić te proporcje rgb?
Lightroom pod skórę? a możesz mi zdradzić te proporcje rgb, czy inaczej robiłeś?
Skóra młodego, wyglądała mniej więcej tak:
Uploaded with ImageShack.us
Tak będzie prościej:
http://img690.imageshack.us/img690/4065/15365580.jpg ;]
Potem w PS warstwa Photo filter, wybierasz kolor i dostosowujesz krycie.
Szczerze mówiąc nie pamiętam. A już jestem na laptopie więc nawet nie będę próbował tego powtórzyć, bo na tym ekranie kompletnie nic nie widać.
najlepsze wersje to chyba:
1. Papier
2. Erg
przynajmniej na moim 'telewizorze'
Papier, moglbys zdradzic wiecej na temat obrobki i tego jak doszedles do takiego efektu koncowego ?
Mi to tak wyszło:
'Irytująca' była ręka Młodego, bo jakaś sina strasznie się robiła....