50 1.8 nie ma AF, zmien szklo.
Wersja do druku
50 1.8 nie ma AF, zmien szklo.
50/1.8 ma silnik i to zwykle wystarcza do tego żeby mieć AF. Pewnie, że precyzja tego napędu oraz ogólna podatność obiektywu na łapanie luzów nie sprzyja trafianiu w punkt za każdym razem.
AFu nie ma natomiast większość aparatów Canona z którymi miałem do czynienia. Zmień więc idola.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
To ostatnie rzecz jasna do fanaConana.
1000d miałem wystarczająco długo, żeby stwierdzić, że nie wyróżnia się on niczym specjalnym ani na plus ani na minus względem innych Canonów, które przeszły przez moje ręce.
50/1.8 mam od niepamiętnych czasów. Nie wyróżnia się on niczym specjalnym ani na plus ani na minus względem innych obiektywów Canona, które przeszły przez moje ręce. Uwzględniając oczywiście cenę i rozwiązania techniczne.
7D albo 1D4 jezeli chcesz miec troszke wiekszy sensor. 1D3 tez jest swietna jak znajdziesz zadbany exemplaz.
Myślę, że rozwiązanie 40D + C28 1.8 to zestaw z bardzo fajnym AF. 50 1.4 trochę odstaje od szybkości USM. Poza tym 28mm na cropie da kąt widzenia prawie jak 50tka, więc dość uniwersalne szkło. Jak nie stałka, to jakiś zoom z USM. Trzeba też wiedzieć czego się spodziewać.
Ja kiedys zmienilem 50/1.8 na 85/1.8 wlasnie ze wzgledu na AF. Do dzis nie przypominam sobie, aby 85 mi nietrafiala... Mowa o punktach AF centralnych czy to 20d CYZ 5d2. Z bocznymi loteria w 5d, ale to WINA BODY.
Wiec nie bardzo rozumiem aluzje do 85. :neutral:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak dobrze pamietam to odsetek nietrafionych 85 w moim zyciu jest taki sam jak 300/2.8 IS (oba szkla sa najczesciej przeze mnie uzywane) - czasami wyjatkowo pudlo.