Czy puszcza też tak, jak trzeba? Da się bez problemu obrócić obiektywem do zdjęć pionowych?
Wersja do druku
To kupuję. Dzięki za informację :)
Mam Delty i masakra jest. Wytrzymałość, materiał jest ok., ale zamiast okręgu uchwyt ma kształt eliptyczny i niestety, obiektyw klinuje się i nie daje używać.
No do mnie juz doszlo to mocowanie - jest ok. Metal wyglada na solidny, za ta cene to mozna by sie nawet spodziewac czegos znacznie gorszego.
taka mala uwaga na marginesie do Chinczykow:
Tripod Ring X (W) oznacza mocowania w kolorze White czyli bialym
Tripod Ring X (B) to mocowania w kolorze Black czyli czarnym ;)
"i nic nas nie przekona, ze czarne jest czarne, a biale jest biale" :)
Do mnie doszło dwukrotnie :) Identyczne jak na Twoich zdjęciach, kupione w Mega-Pixel.pl.
Pierwszy miał krzywy zawias, przez to obręcz była scentrowana, jak koło rowerowe po kolizji z samochodem. Odesłałem więc z reklamacją. Po uznaniu reklamacji, dostałem równie krzywy na zawiasie, dodatkowo z kiepsko wykonaną blokadą śruby. Albo śruba wypadała, albo blokowała się i była nieużyteczna.
Pomyślałem, że następna reklamacja będzie załatwiona podobnie więc szkoda moich pieniędzy na przesyłkę (mocowanie coś koło 40 PLN, a ew. 3 przesyłka to byłoby juz w sumie 21 PLN :) ). Zabrałem mocowanie do warsztatu, nawierciłem zawias, dzięki temu jest luźniejszy, ale prosty, podpiłowałem pilnikiem, podszlifowałem na szlifierce miejsce gdzie obręcz łączy się z podstawą (żeby nie rysowała obudowy obiektywu), założyłem nowe mocowanie śruby i już po godzinie dłubania, mam w pełni funkcjonalne mocowanie statywowe. Chodzi jak złoto :)
Na marginesie, niechcący wystawiłem pozytywny komentarz mega-pixelowi na allegro. :( Mocowanie jest pakowane w przeźroczyste woreczki. Można bez problemu sprawdzić, czy wysyłany w ramach reklamacji towar nie ma podobnych wad, co reklamowany. Wg mnie, mieli to gdzieś. Dodatkowo, z reklamacją wysłałem oryginalny paragon, nie odesłali :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Na allegro mega-pixel występuje jako użytkownik: qwadron.
Kupiłem biały podobny do tego czarnego z postu wyżej (też for Canon) pierwsze wrażenie - tragedia, brak spasowania (trudno zakręcić, coś z kątem śruby nie teges), farba dość tragiczna, gwint na śrubę statywową też tragiczny wygwintowany bezpośrednio w odlewie, drugie wrażenie - nie jest tak tragicznie jakoś się spasował i nawet dokręcił do końca (ja bym tą śrubę robił jednak wkręcaną pod kątem a nie na wprost), za 40zł idzie wytrzymać, jak się porówna z oryginałem bo niedawno miałem w ręce dolączany do 70-200 to porównania nie ma :) żadnego. jednym zdaniem jak to mawiają "dobre bo tanie" innych zalet brak.