25.
Wersja do druku
25 - świetne. Reszta zdjęć tez ok, ale na twoim miejscu bedąc już na tym etapie fotografii poszukałabym już swojej niszy w zakładce 'krajobraz'. Co mam na myśli? Chodzi mi o stworzenie albo
-własnej unikatowej stylistyki - może nią być wysoki kontrast i nasycenie kolorów
-znalezienie takiej cząstki krajobrazu, który cie wyróżni.
Nie ukrywajmy... wiele osób robi dobre technicznie zdjęcia gór czy morza. Chodzi o to, żeby fotografowac niby to samo, ale w inny sposób, w swój sposób.
Sądzę, że pora by ten sposób został przez ciebie znaleziony ;)
Jak dla mnie świetne zdjęcia - ogromny postęp w ostatnim czasie.
Dobre technicznie i artystycznie, włącznie z nocnymi
27 i 28 nawet fajne nocne kadry ale po pierwsze co sie najbardziej rzuca w oczy to strasznie przeostrzone i przez to wygladaja jakby budynki byly wklejone na niebo.
poza tym chyba cos nie tak z wb bo 27 chyba troche za zolte a na 28 te biale swiatla strasznie nienaturalnie wygladaja. kadry fajne ale troche zbyt centralne.
Mam podobne uwagi jak Hamtaro, balans bieli bardzo się różni w obu przypadkach, wolę ten w 27, chociaż może minimalnie chłodniej. Ale powiedz dlaczego mimo długiego czasu, czyli pewnie aparat na statywie, dałeś taką wysoką czułość - 800?
JurekJurek - dzieki za cieple slowa, do swietnosci to mi jeszcze ho,ho......
Hamtaro, christof- dzieki za komentarz. Przeostrzone? - zwroce na to uwage nastepnym razem. Co do WB - dwa zdjecia z roznym balancem wybrane z setki innych - do dyskusji na forum co lepsze. Mi tez odpowiada bardziej pierwsze, zgadzam sie ze moze za cieple. Co do ISO 800 - wytlumaczenie banalne. Pierwsze zdjecie robilem z drewnainanego pomostu ktory drgal nieco na wodzie, stad chcialem skrocic czas dzeki wiekszemu ISO. A do drugiego zdjecia po prostu takie samo ISO pozostalo.
Dziekuje za komentarze i polecam swoje zdjecia dalszej krytyce. Jestem teraz do piatku w Barcelonie i sprobuje zrobic kilka nowych "nocnych".
Pozdrawiam.