Dzięki, ale ja widzę cenę 2580 zł.
Czyżby prowizja portalu wynosiła aż 300zł?
Wersja do druku
Dzięki, ale ja widzę cenę 2580 zł.
Czyżby prowizja portalu wynosiła aż 300zł?
pytałes o brutto z fra, czy nie? no to masz a prwizja to ok. 30zł
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a tu masz z prywatnego importu bez fry
http://allegro.pl/canon-ef-15mm-f-2-...350100270.html
nie zrozumieliśmy sie, albo wała ze mnie robisz:-D
Nie zrozumieliśmy się :-)
Co do zasady wała z ludzi nie robię, ale są wyjątki. Ciebie do nich nie zaliczam :mrgreen:
Ja tu widzę jeszcze inny problem, wpłacasz kasę i co zrobisz jak gość Ci najzwyczajniej nie wyśle sprzętu(nie twierdzę, że tak będzie ;-)),wtedy masz pozamiatane :-D, i musisz się do USA wybrać aby go ścigać :mrgreen:.
Nasza policja w takiej sytuacji nawet palcem nie kiwnie :razz:.
a czy ktos z was zadał sobie trud i zadzwonił do tego gościa? bo ja rozmawiałem z nim wiele razy, nigdy nie chciał zadnej zaliczki a na odbiór sprzetu umawialiśmy sie w krakowie i było jeszcze taniej niz na allegro, kasa z ręki do reki za sprzet, a jak coś by miało byc nie tak (dodatkowe opłaty celno skarbowe) to poprst dziękujesz za interes i tyle.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a nagłówek aukcji to juz nie? stoi tam jak byk KRAKÓW:-D
a tak dla jasności to nic mnie z tym gościem nie łączy:mrgreen: ale nie wypisujcie jakis teoretycznych wywodów póki nie sprawdzicie. tyle.koniec.
Czegoś tu nie rozumiem, facet ma jasno napisane "płatność z góry", "Ze wzgledu na lokalizacje w USA i brak takiej uslugi nie wysylam towaru za pobraniem. Prosze pamietac o doliczeniu kosztow wysylki do ceny towary.", "Towar jest wysylany bezposrednio z USA firma kurierska, wiec przesylka moze trwac do15dni roboczych ( zazwyczaj jest to ok dwoch tygodni).
UWAGA: Termin dostawy może się zmienić jeśli paczka zostanie zatrzymana do kontroli przez urząd celny w Polsce Dotyczy to sprzetu elektronicznego o wartosci powyzej 200$" oraz "Kupujacy pokrywa wszelkie koszty zwiazane z odprawa celna o ile takie sie pojawia." (zachowałem oryginalne błędy).
Ja tego sobie nie wymyśliłem, nie wymyśliło tego sobie allegro, więc kto?:twisted:
Facet według mnie nie jest do końca uczciwy, bo te informacje są w zakładce "o mnie". Mylne jest też podawanie lokalizacji "Kraków", bo to miejsce odbioru, a nie sprzedaży.
Prawdę powiedziawszy nic mnie nie obchodzi, że Tobie lub komukolwiek się udało, istnieje niebezpieczeństwo, że kupując u tego sprzedawcy zapłacę cło i podatek VAT, a sprzedający się doskonale zabezpieczył. :twisted:
O faktach się po prostu nie dyskutuje, aukcja z ryzykiem i tyle.