Nie pamiętam, pewnie sharpa na 4 miałem. To już szczegół, szkło albo ostrzy, albo nie i stopień sharpness tego nie zmieni.
Wersja do druku
Nie pamiętam, pewnie sharpa na 4 miałem. To już szczegół, szkło albo ostrzy, albo nie i stopień sharpness tego nie zmieni.
[QUOTE=majku]dziesięć stron wątku sie zrobi a Ty Autorze guzik z tego będziesz wiedział ;)
QUOTE]
Swieta racja, zreszta na forum jest taki watek. Oba szkla sa super, jesli kupisz 85'tke to w ciasnych pomieszczeniach nie poszalejesz (no chyba ze lubisz chodzic po scianach), ale zato w plenerkach bedzie miodzio :cool:
Napewno nie pozalujesz zakupu bez wzgledu na to co kupisz - jak bedziesz focil w pomieszczeniach biez 50 bo z 85 szybko zaczniesz sie "zloscic" :D - pozdro
Przymierzam sie do kupna jednego z nich.
Przeznaczenie - portret - fotografia slubna.
Chcialbym uzyskac od posiadaczy tych obiektywow opinie, propozycje i wlasne oduczucia przy ich uzytkowaniu.
Nie znalazlem topicu na temat 50mm 1.4, wiec mam nadzieje, ze sie nie potwarzam. Z gory wszystkim dziekuje za info o tych szklach.
Czy aby na pewno?
http://canon-board.info/showthread.php?t=46395
Portret - 85 na pewno.
Ślub - to zależy jaka jest ci ogniskowa jest potrzebna, dla mnie bardziej 85, 50 jest taka nijaka na cropie ;)