Przymierzasz sie do 20D?Cytat:
Zamieszczone przez pn_
To bylaby rewolucja ;) .
Pogadaj z Tytusem - on chetnie wzialby Nikona ale akurat w sklepie nie bylo. Moze obaj bedziecie zadowoleni z wymiany ;)
Wersja do druku
Przymierzasz sie do 20D?Cytat:
Zamieszczone przez pn_
To bylaby rewolucja ;) .
Pogadaj z Tytusem - on chetnie wzialby Nikona ale akurat w sklepie nie bylo. Moze obaj bedziecie zadowoleni z wymiany ;)
zapomnij - teraz pn kupuje D200..
A w Szwajcarii tylko 1500CHF, odliczajac juz 225CHF cashbacku :)Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Ooo nie, tego tez przerobisz na weather sealed jak 300D? :DCytat:
Zamieszczone przez Tytus
wiesz co moja żona powiedziala, jak wzięła go pierwszy raz w ręce?Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
będzie dobrze polerował paznokcie
PO MOIM TRUPIE! :)
choć z drugiej strony jaka wszechstronność! Canon pomyślał i o kobietach! ROTFL
a na serio, ciekaw jestem czemu nie dali takiej obudowy jak nowe czarne szkła Canona, byłaby dużo lepsza, a jeszcze lepiej jak obiektywy Sigmy EX, jak biorę go teraz w ręce, a Sigmę mam jako KITa, to różnica jest kolosalna, Sigma jest wręcz milusia...
juz myslalem ze cos na temat wielkosci :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
przy 300D większy się nie wydaje, zwłaszcza, że mój był "black" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
ale dodała, że kupuję coraz cięższe zabawki (już nie pamięta EOS 100 z 24-85, też ważył)
MAM nowe spostrzeżenia
1. migawka bardzo głośna, nieprzyjemnie klepiąca, ale to może wina Sigmy, jak zauważyłem klapie różnie w zależności od pudełka rezonansowego, najlepiej było z Sigmą 105
2. szyyyyybki jest (o zapisie mowa) przy 300D to jak huragan Wendy,
3. zdecydowanie z tyłu przydałby się wyswietlacz z 300D, zdecydowanie, kurcze, teraz dopiero widzę jaka to była wygoda...po prostu było ergonomicznie, teraz trzeba nadgarstek wyginać, by sobie parametry ustawić...odzwyczaiłem się od analoga
4. tę białą lampkę zakleiłem taśmą, taki tjuning look aparatowy ;) (czemu nie obsługuje RC-1???)
5. włącznik zdecydowanie jest do d***y, generalnie szkoda, że nie wzięli za wzór rozwiązań z analogów, np AEB powinno być na pokrętle od programów, ile byłoby wygodniej, na cholerę pchać to do menu???
6. uwaga ogólna, guzik od podglądu ostrości powinien być pod tym od lampy, znowu ergonomia się kłania
i to chyba tyle póki co, wracam do poszukiwań tanka...
ad.6 - ja wole po prawej stronie pryzmatu, na dole.. tam gdzie byl zawsze i od wiekow ;)
wieki wiekami, ale to kwestia przyzwyczajenia, dla mnie jednak, w EOS 100 miałem go jako CF pod *,Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
to jednak nie najwygodniejsze rozwiązanie, trzeba odrywać rękę od optymalnego trzymania, a tak wystarczyłoby kciukiem ruszyć o 2 cm wstecz...
Po co kupowac aparat, a pozniej szukac w nim wad, to bez sensu... Sam wymienilem 300D na 20D i zadna z w/w wad mi nie przeszkadza, jaka roznica gdzie jest wlacznik, czy przez to wlaczy sie aparat w 0,5s czy w 0,7s, to sie dopiero nazywa trolowanie kupic aparat tylko po to zeby sie nim chwalic i w ogole glupoty pisac!!
Tytus: w ogole wez mlotek, wiertarke i zrob zew. Custom Functions tj. dwa wlaczniki, 2 LCD, zeby migawka ciszej chodzila proponuje ja wyrwac.