A jeszcze tylko jedno i ostatnie pytanie - przyklejasz po prostu dandeliona do samyanga czy sprzedajesz wersje do Nikona z przejściówką i dandelionem? ;->
Wersja do druku
.
.
PS. Pytacie, czy zdjęcia były wyostrzane. W LR standardowo mam ustawione wyostrzanie na 50.
Oto fragment zdjęcia z wyzerowanymi wartościami.
Czy znacie może jakieś programy na tą koszmarną dystorsję falistą? W ps próbowałem ale nie idzie wyprostować te zniekształcenia.
[QUOTE=Cichy;803894].
Oto fragment zdjęcia z wyzerowanymi wartościami.
jak dla mnie wygląda jak podbijana ostrość, zarówno widać to na oku, jak i włosach czy ustach. Może masz w body ustawione podbicie ? a może to jakiś inny efekt.
Nie lubię niczego udowadniać.. :/ Tu jest RAW na f=2.8, co prawda innego zdjęcia no ale możecie sobie sami ocenić ostrość po swojemu.
http://www.mantykora.net/~kuba/09/IMG_2819.CR2
Słuszna decyzja. Dzięki.
widzę że będzie to kolejny obiektyw w planach zakupowych.....
Pieknielnie ostry, podoba mi się coraz bardziej, pomimo chwilowego zachwiania decyzji, coraz bardziej jednak przekonuję się że chyba warto mieć to szkiełko w swej torbie.
Faktycznie bardzo dobre zachowanie prawie na wszystkich parametrach (jedynie ta dystorsja :wink:) ale za taką kasę nie można chyba mieć wszystkiego, przybywa chętnych na to szkło :D