Witam
Mały update.
Zdjęcia z protestanckiego nabożeństwa w Kaliszu.
.
Wersja do druku
Witam
Mały update.
Zdjęcia z protestanckiego nabożeństwa w Kaliszu.
.
Zaszumione strasznie, ale przepuść je przez Neat'a i będzie OK, całkiem ładnie jak na f 2,8 i 1/320 , niestety 300D ma szumy przy 1600 wyraźne. pozdrawiam
może tylko 3 fotka ale generalnie mnie te szumy nie przeszkadzają może dlatego że wychowałem się na fotopanie 27 din:wink:Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Czołem Panowie
Dzięki za Wasze opinie.
Co do szumów 300D... Nikon szumi gorzej i to nawet przy niższych ISO,. więc ja osobiście nie narzekam. I tak nie ma porównania do kompaktów i hybryd. Pamiętam, jak krótko przed zakupem Canona kupiłem A1 Minolty. Miałem nadzieję, że będzie to jakiś skok w stosunku do posiadanego Olka C-4000. Zrobiłem zdjęcie nieba późnym popołudniem, wrzuciłem do kompa i... się przeraziłem. A1 szumiała o wiele gorzej niż C-4000.
300D to przy nich bajka :D
Pozdrawiam
Woyd
Mi też szumy nie przeszkadzają. Może dlatego, że się nie znam ;)
Woyd, bardzo fajne te zdjęcia. Myślę, że oddają klimat, który tam panował.
Witam
Mała aktualizacja.
Amelka, Mama i max:
A teraz coś z innej beczki - odświeżenie znajomości z Heliosem 44M 50/f2,0
Z góry dzięki za opinie
woyd - mamę z Amelką IMO zbyt mocno potraktowałeś USM-em.
Solówki Amelki i Maxa bardzo przyjemne, mięciutkie.
tak po prawdzie to nie tyle USM-em, co efektem wyostrzania w Irfanie - zawsze go używam do prostszej obróbki.
Dzięki za opinie. Miło mi czytać pochlebne opinie od Ciebie :D
To jeszcze mały zimowy update:
Jezioro
Ławeczka
Pozdrawiam
Woyd, porterty bardzo ładne, zimowe też mi się podobają. To popołudniowe światło, tak? A ja WB ustawiałeś? A jak by to wyglądało w B&W? Masz jeszcze jakieś z tej serii? I poproszę o więcej rodzinnych, trudno się je ocenia i nie każdemu się chce ale ja chciałabym popatrzeć i poszukać inspiracji.