-
wywoływanie RAWów
Witam ponownie
Tym razem mam zdjęcia, które do ambitnych nie należą i są swoistym poligonem w nauce wywoływania RAW ów.
Byłbym wdzięczny za opinie odnośnie kolorów, WB etc..
To że są nie ostre, wiem, AF coraz gorzej trafia :( :( Czasami praktycznie nie trafia. Taki mały OffTop, możliwe jest ponowne kalibrowanie KITa 17-85, czy to już mechaniczne zużycie obiektywu? Bo zdjęcia z przed dwóch lat kiedy go kupiłem są MEGA ostrzejsze.
Dzięki i pozdrawiam
5.
6.
-
Jeśli o kolory pytasz to dla mnie ok., z ostrością chyba też nie ma tragedii.
-
dla mnie ciut za chlodno , ale minimalnie
btw trzymal bym sie proporcji 3:2
-
No to ośmielony dorzucę jeszcze jedno, będzie komplet pojazdów z dzisiejszego "eventu" . Jak wcześniej opinie o mile widziane
7.
-
No to kolejne popełnione przeze mnie "dzieło" tak jak wcześniej komentarze BARDZO pożądane. I jak wcześniej świadom jestem z niskiego poziomu artyzmu owego zdjęcia, ciągle technicznie staram się podciągnąć. A właśnie to HDR jest, właściwie mój pierwszy.
Jak kolory?
Jak kompozycja?
Jak etc?
8.
-
krzywe i leci na prawo, do tego te "gwoździe" na ptaki rozpraszają uwagę i lewy górny róg.
Spróbuj wykadrować i wyprostować kąt w DDP.
HDR chyba bardzo bardzo delikatny bo w sumie ja nie widzę ;) chociaż może na szybach...
-
HDR delikatny, bo za bajkowymi nie przepadam, chciałem zwiększyć ilość szczegółów bez podświetlenia ich.
Wieczorem jeśli będzie czas pobawię się z perspektywą, ale kolców na ptaki stemplować... chyba mi się nie chce.
-
po tym co ja tu widzę, jak wyprostujesz zdjęcie to te kolce uciekną poza kadr. Chyba, że perspektywą będziesz się bawił w PS.
-
Heh, efekt uzyskany raczej nie mieści się w kategorii "co autor miał na myśli"
Pomijając fakt że zapomniałem zmienić rozmiar i pierwsze jest mniejsze, to czy ja wiem czy tak lepiej ?
Opinie bardzo mile widziane.
8.1 kombinacje z perspektywa w PS
8.2 krop w LR
-
Po co ci w takim zdjęci HDR skoro to co za szybą i tak jest przepalone lub przez brudną szybę tego nie widać ?